Mire jó a patrac? (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú. )
Na szóval ilyet a csikósok használnak ezen van de az igazi bőr patracon nincs heveder.
Csak feldobod a lóra.
Ha esel és a kengyelben marad a lábad megy veled.
Én nagyon szeretem kényelmes és tényleg jó :)
Bár ugratni nem nagyon kéne vele :D
igazából azért van hogy a kengyellel egy kis biztonság érzete legyen a csikósnak :)
Nem tudom mennyire látszik de ezért használják (mármint hogy ne kelljen nyergelni minden egyes fektetésnél :)
Még vágtában is ha megmaradsz.
Amit ha hevederrel tanultál nem egyszerű.
Am. 2. voltam :)
Úgy értettem azt, hogy mire jó: lehet-e vele lépésben vagy akár ügetésben menni.
Megszokja ezt a ló, vagy ugyan úgy ugrálni fog mint ha a nyereghez szoktatnánk?
Ismerősöm mikor nyergelte a lovát akkor ugrált neki le akarta dobni a nyerget. Ezt a patracot is ledobná? Még sose volt rajt nyereg csak szőrén ültem mindig. És fokozottan akarom hozzá szoktatni a nyereghez ezért gondoltam, hogy patraccal kezdem.
Ez igazából azért van hogy 50-60 km-ert ne kelljen szőrén lovagolni :)
És amúgy ha nyereghez akarod akkor először elég a nyeregalátét és azt megkötöd v.mivel azért ne kelljen mindent venni :)
csak akkor vedd meg szerintem ha csikós bemutatózni akarsz :)
Nyereghez szoktatást én nyeregalátét plusz futószáras heveder kombóval kezdeném.
Amúgy a patrac olyan, mintha szőrén lovagolnál, szóval ugyanúgy lehet lépni, ügetni, vágtázni, mint nyeregben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!