Melyik jobb? Angol stílus, vagy parellizés?
Első hozzászóló:
Legfelső sor, fekete, vastagabb betűk! Csak annyi a teendőd, hogy elolvasod.
Igazából itt olvastam hogy híres parellis bemutató után úgy elverte a lovát hogy nagyon..
Én Szőrén lovaglok kantárral de annyira puhán hogy ismerősök (4 ló+csikók annak idején csikósok voltak most versenyszerűen hajtanak és lovagolnak, tehát nem laikusok) hogy nem is látszik ahogy irányítom a lovat.
De kötőfékben is úgy meglehet rántani hogy akár vérezzen is az orra.
De mondjuk a mostani lovak nagy része jól el van cseszve(elnézést a kifejezésért)és a régi lovak amiket valóságosan betörtek azok szóra dolgoztak..
Úgyhogy azért akárhogy nézem hagyományos lovaglás.
Angol lovas vagyok és alkalmazom a parellit is. Az elején nagyon nehéz volt egy igazi domináns kancáról van szó, neki megy az embernek az a köcsögölős típus, amíg meg nem fogod a kötőféket, mert utána egy angyal lesz.
Az elején jól el kellett rendeznem, ahogy a parelli is mondja, annyira bánthatod a lovat, ahogy ő téged, szóval ha rád rúg, rúgj vissza nyugodtan. Nem vagyok rá büszke, de így kellett kivívnom a tiszteletet a lónál, mert állandóan uralkodni akart rajtam, és ahogy a ménesben is szokás helyben hagytam, mint ahogy az erősebb a
ló a gyengébbet. Azóta rend van, jön utánam, követ és egyáltalán nem fél sem pálcától sem ostortól sem nylontól semmitől. Egyszerűen csak ennyi kellett.
Amúgy zablával lovagolok angol stílusban, de kötőfékkel is elmegy szóval gond nincs, csak az elején volt egy nagyobb döccenő ezzel a dacos hatalmaskodással.
Egyszer kellett leépíteni, elismeri a helyét a rangsorban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!