Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Most akkor melyik kézbe kell...

Most akkor melyik kézbe kell fogni a pálcát?

Figyelt kérdés
már hallottam annyit hogy össze zavartak és nem tudom :S
2011. szept. 27. 22:12
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Általában a belsőkézben kell lennie. Ha átlót váltasz, vagy más módon irányt váltasz, akkor amikor átűlsz a másik lábra, akkor át kell venni a pálcát is. Viszont ha az oktató mondja a feladatokat, sosem tudhatod, hogy pl folyamatos átló váltásokat fogsz csinálni, vagy csak egyet, ezért érdemes átvenni a pálcát is mindig, esetleg rá kérdezhetsz az oktatóra, hogy csak egy pl átló váltás lesz? Udvariasan hozzá teheted, hogy a pálca átvétele miatt.

Egyszer űltem egy olyan lovon, amelyik állandóan fel akart kenni a karám falára. Nála egyértelmű volt, hogy a külső kézben kellett lennie a pálcának.

Amikor idomítási feladatok vannak, pl oldalra léptetés, ott is állandóan cserélgetni kell a kezeket, mármint a pálcát a kezekben. Nem árt, ha mind a két kezedben jól tudod használni.

És van olyan hely, ahol egyáltalán nem számít, hogy melyik kézben van a pálca.

Szóval a pálcát a belső kézben kell fogni.

2011. szept. 28. 14:35
 12/17 anonim ***** válasza:
Én jobb kezes vagyok, de bal kézben használom, szóval...
2011. szept. 28. 17:27
 13/17 anonim ***** válasza:
Én is úgy tanultam, hogy a belső kézben van a pálca, ha átülsz másik lábra, akkor átveszed a másik kezedbe. Terepen meg tök mindegy.
2011. szept. 28. 17:28
 14/17 anonim ***** válasza:
30%
a pálcának mindig a külső kézben kell lennie. kivéve, ha a lónak olyan szokásai vannak, mint pl túlságosan be megy a kör közepe felé kanyarban. ilyenkor a pálca jobb ha a belsőkézben van, hogy a csizma mellett azzal is kiljebb tudd hajtani a lovat.
2011. szept. 30. 21:48
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
a pálcát MINDIG A BELSŐ KÉZBEN KELL TARTANI. versenyen köszönéskor pedig abban a kezedben amivel nem köszönsz.
2011. szept. 30. 22:59
 16/17 anonim ***** válasza:
nos akkor ezek után úgy néz ki hogy lovarda válogatja :P
2011. okt. 2. 09:37
 17/17 anonim ***** válasza:
Ti egyébként lovagoltok? Mert amúgy mindig a belsõ kézben kell, hogy legyen. Ezért, amikor irányt váltasz, vagy átülsz a másik lábra átlóváltásnál, akkor átkell tenni a másik kezedbe a pálcát.
2012. jan. 13. 12:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!