Akkor hogy is van ez?
Figyelt kérdés
Csak nekem fura, hogy mikor parázunk, előredőlünk, mert úgy érezzük magunknat biztonságban, viszont pont úgy esünk le, ha valamit csinál a ló? Én már nem szoktam, gondolom a haladóbbak sem, szóval ne ezt szóljátok meg, hanem aki tud, mondjon valami értelmes érvet, hogy miért dőlünk előre...2011. szept. 20. 18:39
1/8 anonim válasza:
figyelj sietnem kell de később eltudom mondani! hosszu eszt leírni de majd ma este ,legkésőbb holnap fél 2 körül leírom részletesen!
2/8 x) válasza:
Igazából úgy könnyebb belekapaszkodni a nyeregkápába, a ló nyakába, és nem érzed hogy "mindjárt levisz a menetszél" a kisebb légellenállás miatt :) és ebből a helyzetből csak akkor lehet esni ha bakol a ló... ez egyszerű reflex: előre a ló feje, nyaka meg a szár van, hátra meg semmi támpont ami segítene fönt maradni a lovon.
3/8 anonim válasza:
alapból bármelyik élőlég összegörnyed, ha fél. lovaglásnál azonban így felborul az ülésed, a súlypontod eltolódik, a lovat is megzavarod
4/8 anonim válasza:
Mert bármikor, ha esel, ha elveszted az egyensúlyodat, akkor előre dőlsz, mert úgy meg tudod támasztani magad a kezeden, és tompíthatod az esést. Erre a korcsolya nagyon jó példa. És a lovaglás kivételével a legtöbb helyzetben előre is kell dőlni.
Ez reflex ugye, nehéz átszokni.
5/8 A kérdező kommentje:
Tényleg, tök logikus... Köszi:) Eszembe sem jutott, hogy kori meg stb... Milyen igaz:) Csak fura volt, hogy annyiszor estem már le így, és mégis képes vagyok néha előre dőlni, ha pl nagyon fülel valamire, és az egekben van a feje...
2011. szept. 21. 14:39
6/8 anonim válasza:
Így az egyik legkönnyebb esni szerintem.
DE! Lehet pozitív is, mégpedig akkor, mikor ágaskodik a paci :D
Előző voltam
7/8 anonim válasza:
bocsi hogy elfelejtettem leírni,de az első vagyok :D azért dőlünk előre mert félelmünkbe nyilván ,,szétterülünk",hanem összekuporodunk.de igy nyilván gyorsabban fog menni a lo alattunk mert képzelj el egy lovat és pont ott ahol te ülsz pont ugy van egyensújban de ha egy kicvsit is kimozdulsz már nem lesz egyensúlyban,és ezt a lovaknak nem tanítják hogyha egy kicsit jobbra dőlsz akkor jobbra forduljon ez náluk természetes. a hátadon képzelj el egy embert(akár ki is próbálhatod,ugy sokkal könnyebb megérteni,mi is kipróbáltuk mikor elméleti volt...) ha előre dől az aki a hátadon ül,muszáj alálépned hogy ne ess el!hapedig hátrafelé dőlünk akkor is ez a helyzet csak hátrafelé.remélem segitettem! szia!:))
8/8 A kérdező kommentje:
Értem már, nagyon jól elmagyaráztátok! Ezek eszembe sem jutottak volna.. Köszi mindenkinek:)
2011. szept. 22. 19:14
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!