Nagy lóimádók! Ha nektek kéne mindig lapátolni a trágyát, akkor is lovagolnátok?
Sok ismerősöm nagy lóbolond, akinek mindene a ló. Szerintük a ló többet ér a kutyánál, az embernél, sőt egyesek még a hazájukat is eladták egy lóért. És a ló közelebb áll az emberhez mindent minden más élőlény, és a ló a legszebb, legokosabb, legcsodálatosabb állat.
És mindig lovagolni vannak.
Persze ők csak használják a lovat, de nem gondozzák.
Amikor kérdeztem őket, hogy ha lapátolni kellene mindig azt a több kilónyi lócitromot, akkor is így szeretnék a lovakat?
Erre a válaszuk az volt., hogy "na persze, akkor inkább nem lovagolnék. Gusztustalan dolog, fúj"
Akkor mégsem olyan nagy lovasok?
Nagy lóimádók! Ha nektek kéne mindig lapátolni a trágyát, akkor is lovagolnátok?
Imádok trágyázni, imádom az illatát, és imádom kiválogatni az aranysárga szalmából a "használt" darabokat. :) Egész nyáron ingyen trágyáztam egy istállónál [amihez tartozott egy 14 bokszos kőistálló és úgy még ennyi a tanyától valamivel messzebb a bértartott lovaknak]
Persze nem egyedül, meg volt a jó kis csapat is, és nem csak trágyáztunk (bár a nap elég nagy részét az vette igénybe), de itattunk, etettünk, karámoztunk, futószáraztunk és mindent elvégeztünk, amit csak 28 ló körül lehet, cserébe pedig nem kaptunk semmit, de mindnyájan nagyon élveztük és sokat tanultunk! :)
Hát perszee!!
Még örülnék is neki, h csinálhatom!!
Nem lehet mindnehol...Sőt ahova én jártam egyszer ott a nyergelést sem csinálhattam/csinálhattuk!!:(
De én mindent meg akarok tanulni, és mindent megcsinálni a lovak körül...Én nagyon szeretek a lovakkal lenni...A trágyázás, a csutakolás, a patakaparás, meg mindne hozzátartozik a lovazáshoz/lovagláshoz/lótartáshoz!
Én örülnék neki, ha nagykoromba majd tarthatnék lovakat!:)
Remélem lesz lehetőségeem...ezért most nagyon igyekszeek minél többet TANULNIII:))
Én is szeretem csinálni:)
Örömet okoz ha a lónak kellemes közérzetet és jó körülményeket biztosítok azzal ha tiszta boxba térhet vissza pihenni.
Meg egy olyan lovon is szívesebben lovagolok ami jól érzi magát és nem áll csánkig a sz*rban és nem rohad a patája és nem szenved minden egyéb (a koszos box miatt kialakuló) betegségtől...
Aki ennyit képtelen megtenni, az nem hogy lovat, hanem semmilyen állatot ne tartson. Mert ugyanúgy ki kell takarítani a nyúltól kezdve a halig, minden állat után a kakát....
Tudod, ha ennek az lenne az ára, hogy kevesebbe kerülne a lovagló óra ára simán. Ugyan úgy, hogy nekem alap, ha elmegyek lovagolni akkor előbb érek oda, hogy feltudjam nyergelni a lovat leápolom munka után jutalmat viszek neki.
Szerintem aki erre azt mondja, hogy az istállómunkát nem csinálná meg az nem is igazi lovas, hanem csak hencegni akar vele, mert a mai világban, ha valaki lovagol az nagy dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!