Nagy lóimádók! Ha nektek kéne mindig lapátolni a trágyát, akkor is lovagolnátok?
Sok ismerősöm nagy lóbolond, akinek mindene a ló. Szerintük a ló többet ér a kutyánál, az embernél, sőt egyesek még a hazájukat is eladták egy lóért. És a ló közelebb áll az emberhez mindent minden más élőlény, és a ló a legszebb, legokosabb, legcsodálatosabb állat.
És mindig lovagolni vannak.
Persze ők csak használják a lovat, de nem gondozzák.
Amikor kérdeztem őket, hogy ha lapátolni kellene mindig azt a több kilónyi lócitromot, akkor is így szeretnék a lovakat?
Erre a válaszuk az volt., hogy "na persze, akkor inkább nem lovagolnék. Gusztustalan dolog, fúj"
Akkor mégsem olyan nagy lovasok?
Nagy lóimádók! Ha nektek kéne mindig lapátolni a trágyát, akkor is lovagolnátok?
Én időközönként szoktam, mmint nyaranta több hétig, meg ha télen is megyek oda, akkor akkor is. Hiszen ez is a lovasogláshoz tartozik.
Nem mondom h kedvencem a trágyázás, de ha szar van az istállóban, akkor ki kell takarítani :) Más melótól sem húzom a számat :)
Persze, hogy kitrágyázok. Ez hozzá tartozik a lovagláshoz, lótartáshoz, mint a lópucolás, a nyergelés és a szerszámok pucolása is.
Aki az ilyet nem vállalja be, az nem is igazi lovas, mert a lovas mindent megtesz a lova komfortjáért, még ha papíron nem is az övé, vagy csak alkalmanként ül fel.
Kétszintes, gyönyörű, új építésű, kertes családi házunkat eladtuk, vettünk egy tanyát földdel, ahol villany sem volt, kétszobás parasztház, fürdőszobát később mi építettünk hozzá, villanyt aggregátorból oldottuk meg. Mindezt miért? Mert lovaink voltak(vannak most is). 25 ló, lovász mi hárman (apa, tesóm, én - mindketten lányok), minden munkát mi csináltunk az etetéstől az almozásig, a takarmányt magunk termeltük, magunk báláztunk, stb. Most már van némi segítség, mert én is férjhez mentem és gyerekeim vannak, nem tudok 24 órában lovász lenni.
De a kérdésedre válaszolva: igen, akkor is lovagoltunk, amikor mindig nekünk kellett a trágyát lapátolni.
Ja, amikor még gyerek voltam és egyetlen lovamat bértartásban tartottuk, minden nap suli előtt kibicajoztam, elláttam, leápoltam, suli után megint, plusz lovagoltam. Nekem azt tanították, hogy a lóhoz hozzátartozik a vele és körülötte való munka - eszerint gondolkodtam mindig is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!