Csak én nem bírom az ilyen "lovasokat"?
Kérdező, hány éves vagy 11?
Nem kell felvenni ezeket a dolgokat, én ülök a lovon és nem aki pofázik a földről. Vannak általam megbecsült emberek, akiknek megfogadom a jó tanácsait, de amikor egy kezdő ugat nekem, azt elengedem a fülem mellett.
Te is tedd ezt, mert tök feleslegesen idegeled magad rajta. Ha valakit tudatlannak tartasz a lovak terén, ahelyett, hogy osztanád, inkább ajánlj neki egy jó szakkönyvet vagy weboldalt, ami ezzel foglalkozik, amiből tanulhat.
Amíg ilyeneken akadsz fenn, te sem vagy különb az általad kifogásolt lovasoknál.
Kétféle kezdő van: van, aki érdeklődik, kérdez ha nem tud valamit, elfogadja a jobb lovas tanácsát. És van, aki kotnyeleskedik, oszt mindenkit, meg firkálja a jobb lovasokat, míg ő örül a fejének, hogy kapaszkodás nélkül elüget futószáron, persze a legprofibbnak képzelve magát.
A loviban mindenki saját felelősségére tartózkodik és lovagol 18 éven aluliaknál meg ugye szülői beleegyezéssel. Ahol figyelnek az emberekre úgy kezdik, hogy a lovász illetve a tulajdonos engedélye nélkül nincs ló alatt mászkálás, még akkor sem, ha ismeri a lovat.
Elég sokszor össze szoktunk járni a környékbeli lovasokkal és mi sem mászkálunk egymás lova alatt, kivéve, ha a kötélbe lép vagy felakasztja magát valamelyik, esetleg épp a gazdája kér meg rá, hogy nézzek rá.
Valaki írta, hogy aki akarja meg tudja oldani, hogy maga tartsa a lovát. Sajna ez így nem áll, még ha az ember felnőtt fejjel maga fizeti a ló tartását, sajna nem biztos, hogy futja neki kertes házra vagy tanyára, hogy otthon tartsa a lovát. Bértartó és bértartó közt is van különbség, aki hetente 6X-7X kimegy a lovához, leápolja, foglalkozik vele szerintem elég jó gazdája az állatnak, mert vannak olyanok, akik hetente 2X vagy ritkábban mennek ki, pedig mehetnének akár mindennap. Otthoni lótartóból is van olyan, aki csak heti 2-3 alkalommal tud lovagolni, mert többre nincs ideje, igaz naponta kaját ad a lónak és kialmol alóla.
Szóval minden részről van ilyen is, meg olyan is.
Aki szereti a lovát, szívvel lélekkel van iránta, meg ad neki minden tőle telhetőt, elfogadja a nála tapasztaltabb lovas tanácsait, az nem lehet rossz lovas ember, akárhol is tartja a lovát.
Nem tudom mért kell lepontozni azt a kommentemet, amiben leírom h ha a totál kezdő kijavítgat engem, akkor azon mosolygok egy jót (nem kirohogom!) És ha nem jó amit mond, akkor kijavítom.
Szerintetek hogy lenne a helyes?
Na szóval kedves kérdező: Először is honnan tudod hogy "tökéletesen ülsz" meg "pont úgy jó a tartásod" stb? nem tán kívülről látod magadat lovaglás közben? :) Meg a másik... akármennyit tudhatsz elméletben a lovakról nem akartam csúnyán fogalmazni de szart se ér ha nem tudod alkalmazni. Van aki keveset tud mert még kezdő, de bármilyen helyzetben feltalálja magát, úgyhogy az a "rengeteg dolog amit tudsz a lovakról" nem biztos hogy hasznos. Kissé gyerekes a felfogásod, szerintem te is olyan vagy mint azok az általad "kezdőknek" nevezett emberek. :)
Na de hogy legyen benne építő kritika is: egyrészről érdemes néha másokra is hallgatni, hiszen nem lehet mindig igazad. Persze engem is zavar ha beleszólnak abba amit csinálok, de azért van hogy észreveszem ha igazuk van. Ha mondjuk megjegyzik hogy nem jó a lábtartásod igazíts rajta ahogy jónak érzed, rosszabb nem lehet tőle. És meg lehet beszélni velük értelmes ember módjára hogy "Bocsi de jobban szeretek magamtól rájönni dolgokra" (mert úgy tanulsz ám a legtöbbet) És amúgy az ilyen lovardai incidensek miatt tartom én itthon a lovamat. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!