Lóbarát kérdése:
Csak én nem bírom az ilyen "lovasokat"?
Figyelt kérdés
Akik nagyra vannak vele, hogy ők lovasok .. Pedig csak lovagolni járnak. Aztán megkérdem tőlük, hogy hogy hívjuk a fehér lovat, akkor azt mondja, hogy nincs fehér ló .. Vagy, hogy van-e barna ló, arra meg azt, hogy van, és átküld egy sárgát .. ?2011. szept. 7. 08:50
11/34 anonim válasza:
Tudod, ez olyan dolog, hogy csak én nem bírom a tanuló vezetőket? Valahol nekik is el kell kezdeni. De ha te jobban értsz hozzá, akkor segíts a kezdőnek és magyarázd el neki azokat a dolgokat, amikkel nincs tisztában, szépen, kedvesen, higgadtan, hogyne hülyén haljon meg. Igaz, hogy lovas nemzet vagyunk, de annyira azért mégsem, hogy a génjeinkben hordozzuk a tudást.
12/34 anonim válasza:
Vannak ilyenek is. Úgy mint az élet sok más területén. Általában azok okoskodnak akik felvágásból lovagolnak. A lovaglás nem egy olcsó sport. És hogy tudsz órákat venni? Vagy megdolgozol a pénzedért, vagy (főleg ha kisgyerek vagy) vinnyogsz egyet és a szülők már borítják a lovardának oda a pénzt, hogy a kiskölyök bután vigyoroghasson egy póni hátán évekig. (tisztelet a kivételnek!!!!) Most ha belegondolsz: nem mindegy, hogy fekete, fehér, sárga, vagy lila szinű a ló? Az ilyenbe csak az köt bele, aki egy nagy nullának érzi magát, és fel akar vágni a "tudásával". Én az elmúlt évek alatt soha nem javítottam ki senkit ezért. Szerintem az ilyet ne vedd fel.
13/34 anonim válasza:
Te most tényleg azon nyavajogsz, hogy valaki, nem tudja, hogy a fehér ló az szürke? És mi az, h barna helyett sárga? Én nem értek a lovakhoz, de ilyenen kár vizázni. Én se szólom le azt aki azt mondja, h lábfej, pedig olyan nincs, hogy lábfej, mert az a láb.
Kicsit kukacoskodó vagy.
14/34 A kérdező kommentje:
Átküld alatt MSN-t értek. Régen tanítgattuk barátnőmmel a kezdőket, segítettünk nekik mindenben. De mikor már 10.× mondtuk, hogy az a ló nem barna, hanem pej/sárga, ott már sok volt .. Lovagláson kívül azt kellene még, hogy tanuljon a lovakról. Mert aki lovagolni jár, és semmit nem tud a lovakról azon kívül, hogy emlős, négy lába van, stb, az ne mondja magát lovasnak. Én rengeteg mindent tudok a lovakról, de mégsem lovasozom le magam, mert tudom, hogy NEM vagyok az.
2011. szept. 7. 09:42
15/34 A kérdező kommentje:
Előttem szóló: Ezt énis eltűröm. De nem egy olyan embertől, aki lovasnak tartja magát.
2011. szept. 7. 09:46
16/34 anonim válasza:
09:03 vagyok, akkor azt hiszem, félreértettem a kérdésedet egy "kicsit". Nekem az ilyen lovasokkal semmi bajom, hanem azokkal van, akik innen-onnan hallottak valamit, és az alapján profinak hiszik magukat, és folyton kötekednek és okoskodnak. Amúgy meg pl. attól, hogy barnának hív valaki egy pej lovat, még simán lehet jó lovas, ha ért a lovakhoz. =) (Pl. tudja, hogyan kell gondozni őket, meg hogy hogyan lovagoljon be, tanítson egy lovat, stb.) Egy ló nem tudja, hogy ő pl egy szürke arab telivér, vagy egy hósármány appaloosa - tehát ez a fajta tudás szerintem a ló szemszögéből teljesen "felesleges", én se nagyon foglalkozok vele, hogy egy ember meg tudja-e mondani egy ló színét vagy fajtáját.
17/34 A kérdező kommentje:
Egyébként az ilyen 'ú rosszul tartod a lábad', pedig tökéletesen, meg 'ú de rövid a szár biztos fáj a lónak', pedig még hosszú is volt. Szeretem, nagyon, mikor egy kezdő jön lovardába, és akkor én pont lovagolok, és ő oktat, hogy hogy kell vágtázni.. :D Meg akkor is végem van, amikor mondja az edző, hogy szerszámozzak le, EGYEDÜL. Megyek oda, jön egy csaj, ellök a lótól, hogy majd ő. Közben a kantáron is tök mást csattol ki .. Meg ezt is muszáj elmesélnem még. xDDDD Azok is irritálnak, bár ezek szerintem mindenkit, hogy valaki megy LOVAGOLNI egy loviba, beosztják egy olyan ember mellé, aki minden második körben: 'Apu, fáj a hasam. Apu, szomjas vagyok.Apu ...'. Meg az olyanok, hogy van fél kör ügetés, utána kettő kör séta. Mert ugye ő vezet, én megyek mögötte, mert az "én" lovam köcsögebb. xD És persze nem osztályban lovagolok, az edző csak akkor szól, hogyha mehet az ügetés-vágta .. A többi emberrel semmi bajom . xD
2011. szept. 7. 10:02
18/34 anonim válasza:
Az a baj, hogy fel kéne nőni. Az eslőnek volt ugyanis igaza, jelenleg pont ugyanúgy viselkedsz, mint akiket utálsz, kvázi magad rühelled. Ha tanulni akarsz, magadnak tanluj, ha tudni akarsz, magadnak tudj. Ehelyett te a másikkal foglalkozol, nem pedig magaddal és a lóval. Hajaj, de piszkosul gyerek vagy még...
19/34 anonim válasza:
köztudott ,hogy a "fehér" az a szürke a "barna" meg a pej
szoval hivatalosan fehér ló tényleg nem létezik.
20/34 anonim válasza:
09:00 oks, de akkor te érted, hogy mi a kérdező gondja? a fehérnél azon akad ki, ha "jól mondják", a barnánál meg azon, ha nem..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!