Félek terepen ezzel a lóval. (oka, és a kérdés lent) (? )
10.17:
Ha kézzel igazítja fel akkor törvényszerűen a keze ellen fog menni.A feligazítás előfeltétele az elengedtetés és mélyrelovaglás(nem szár mögé) és akkor magától feligazodik az előre lovaglásra.
A kérdező meg akkor jár a legjobban ha fogad egy jó edzőt és megtanul pályán idomítani.
14.52 teljesen igazad van, feligazodni akkor fog a ló, ha hátulról előrefelé átmennek rajta a segítségek, előre-lefelé van a ló lovagolva. Magától feligazodik, már csak azért is, mert az egyensúlya megkívánja. Az a ló, amelyik tolódik előre, nem fog földet túró orral menni, mert pofára esik. Kénytelen feligazodni, ha szeret négy lábon állni. :-)
De ezt a kérdezőnek hiába mondod (én vagyok az edző, akit leszólt), ugyanis aki meg van győződve róla, hogy remek lovas, annak aztán bottal se vered a fejébe az információt. Ez van. Csak tudnám, ha mindent magától tanult, honnan tudja, hogy jól lovagol? Biztos ezt is magától. :-) Majd kipróbálom, veszek egy könyvet arról, hogyan kell mondjuk toronyházat építeni, aztán belefogok. :-)))
Alázat, kedves kérdező, a lovagláshoz alázat is kell ám.
"szinte kiránt a nyegből olyan mélyen van a feje"
"Volt már olyan hogy azt mondtam hogy kész nem bírom továnn eldobom a szárakat és leesek róla"
"A munka vágta is pazar látvány, bele se tudok ülni rendesen "
Ha ezeket olvasom, nekem nem az jön le, hogy olyan remek lovas lenne... És igen, kedves utólsó, számomra is fura a "félek terepen ezzel a lóval" , ha amúgy meg ezer éve kiválóan lovagol.... :-)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!