Félek terepen ezzel a lóval. (oka, és a kérdés lent) (? )
Kedves Kérdező! Szakedző vagyok, 25 éve lovazok, 30 saját lovam, lovardám van, így azt mondhatom magamról, egyet-mást tudok a lovakról, lovaglásról. De nem merem állítani magamról, hogy na én most már tudok lovagolni!!
Lehet, hogy ügyesen megmaradsz a lovon, de ki kell, hogy ábrándítsalak: magától senki nem képes megtanulni lovagolni! Megmaradni megtanulsz a lovon, egyensúlyozni megtanulsz, de közöd nincs ahhoz, mit miért és hogyan kell csinálnod adott szituációban.
A lovastudáshoz nagyon szorosan hozzátartozik az elméleti ismeret, ami neked egyenlő a nullával. Szép dolog, hogy próbálkozol és segítséget kérsz, ez dícsérendő, sokat fogsz tanulni az elkövetkezőkben, ebben biztos vagyok. De kár nagyképűnek lenni, kérkedni egy nem létező lovastudással. Nyúlbarát elég jól leírta, mit kellene csinálnod - az, hogy nem értesz belőle semmit, az a tudás hiánya. Semmi gond ezzel, senki nem úgy születik, hogy mindent tud. Csak hidd el, sokkal könnyebb úgy tanulni, hogy elfogadod, van még mit fejlődnöd.
Minél többet lovagolj edző segítségével, érdemes lenne futószáron megtanulnod az alapvető segítségeket, utána könnyebb lenne szabadon alkalmazni őket. Szégyellni nem kell, az igazán jó lovasok bizony tudatosan ülnek vissza időről-időre futószárra, mert mindig van mit tanulni.
Már vagy 15 éve lovaztam, versenyeztem, amikor az akkori edzőm heteken át minden reggel futószáras edzést tartott nekem - én magam lepődtem meg leginkább, mennyit tudtam még tanulni!!!
Egyébként szidhatsz bárkit, hogy széttépte a ló száját, de ha a te kezed könnyű és "teleszkópos" lenne, vélhetőleg nem dőlne bele a szárba a ló. Láttam én már elnyűtt iskolalovat szárra hajtva feligazodva menni, csak öt perc kellett neki, hogy olyan lovas kerüljön rá, aki tudja, mit kell csinálni.
Olvass szakirodalmat, hogy elméleti tudásod egyre jobb legyen, s az edződ segítségével át tudjátok majd ültetni gyakorlatba.
Gondoljátok hogy kézzel fel tudja igazítani??-biztos hogy nem
Szerintem pályán lovagold nagyon! tág keretben, engedd hogy mélyen előre fele kinyúljon és sok sok csizma!!-aztán ezt kéne megvalósítani terepen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!