Egy 3-4 éves csak terepen használt csikót mennyi idő alatt lehet belovagolni hogy biztonságosan rá lehessen ülni nem különösebben hozzáértőnek is?
Figyelt kérdés
Nincs osztály, karámban lovaglás, csak némi futószárazás hogy szokja a nyerget és rögtön terep, a ló csak megy a megy a többiek után (csikó korában is jött velünk terepre). Nem tudom, így ugyanúgy reagálna a segítségekre, mint a karámban szokásos módon belovagolt lovak? Vagy nem is értené? Mennyi idő után ülhetnek rá nem profik is?2011. okt. 16. 13:41
1/5 anonim válasza:
hát ez nagyon összetett dolog,igazábol a pályán kéne belovagolni és hamár tudja az alapszintet csak utána kivinni terepre,kell neki egy fél vagy akár egy év is mire mindenki ráülhet,de ezis lófüggö szoval karámba legyen belovagolva!
2/5 anonim válasza:
Újra kell építeni az alapoktól, vagyis futószár, aztán karámban idomító lovaglás. Majd ezután jöhet a terep. Az míg kezdő is ráülhet szerintem van egy másfél-2 év. Akármilyen "bamba" is a csikó tud meglepetést okozni. Amúgy hogy várhatod el tőle, hogy úgy reagáljon a segítségekre, ha nincs normálisan megtanítva neki?
3/5 anonim válasza:
Szerintem még két évig biztosan ne, rossz szokásokat fog felvenni, amiről később nehéz lesz leszoktatni.
4/5 anonim válasza:
Csikó még sokáig, nem szabad kezdő alá tenni, tényleg tudnak meglepetést okozni, tapasztalt lovasnak valók...
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2011. okt. 17. 07:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!