19 éves lovat érdemes megvenni?
Itt már nemcsak az egészség a mérvadó (na jó, főleg az is), hanem inkább az, hogy szereted, ragaszkodsz hozzá? Ha még nem alakult ki kötődés, azt mondom, inkább ne vedd meg, keress fiatalabb lovat.
Ha igen, szereted, esetleg te vagy az utolsó esélye, hogy boldog, nyugodt öregkora legyen, amit megérdemel, akkor azt mondom, hogy vedd meg.
Egy 19 éves ló, ha jó egészségi állapotban van, tökéletes választás egy kezdő díjlovasnak. A ló vélhetőleg - ha versenyeztek is vele - helyesen van kiképezve, rengeteget tanulhatsz tőle. Ha vigyázol rá, még 22 évesen is simán lovagolhatod.
Amúgy ha valaki emlékszik még a szürke Milton nevű ménre, díjugratásban ment nemzetközi szinten, 17 évesen még világbajnok lett. Arra már nem emlékszem tisztán, ki lovagolta, talán az egyik Whitaker. Szóval sok függ azon, mennyire van vigyázva arra a lóra.
Én megvenném, ha amúgy tetszik, megszerettem és az ára is megfizethető. Adhat még néhány szép évet neked, te pedig boldog nyugdíjaskort neki. Tökéletes párosítás. :-)
az oké hogy szereted meg minden meg tökéletes választás egy kezdő díjlovasnak. De sajnos nagyon meg fogod szeretni és túl hamar itt fog téged hagyni. Idősebb korára a lovak megváltoznak. Ez e ló még éppen a határán van az öreg kornak, de hamarosan számolnám az éveket. A mi lovunk teljesen egészséges volt és 22 évesen elment tőlünk. :(
Szóval én amellett vagyok hogy keress egy pár évvel fiatalabb lovat! Ha van róla kép belinkelnéd? Én nem akarok lovat venni csak úgy megnézném hogy ki a te választottad! :)
Sajnos nincs képem róla, de van egy másik ló ami tetszik, őt lovasok.hu-n néztem, [link]
azt írják díjlovaglásra jó, csak az egyik szemére gyengén lát :-o
19 éves lovat én már nem javasolnék. Sok kockázata van, akár ha most még jól is van, egy sima húzódás, sántulás az öreg, évek alatt leterhelt ízületek miatt sokkal nagyobb következményekkel járhat mint alap esetben. Meg azért ha díjló volt, hát... Gondolj bele, 10-15 éven keresztül benne ültek a hátában, és ez a fajta terhelés hosszú távon bizony nem tesz jót neki...
Illetve, ha minden jó, és tökéletes, már így sem úgy sem lesz fiatalabb a paci, és egyszer sajnos Ők is meghalnak... Remélem érted a célzást.
A másik ló, amit belinkeltél, már sokkal ígéretesebbnek tűnik :)
Nemmellesleg gyönyörű *-*
Ez a szemgond pedig szerintem nem olyan nagy cucc, a képeken lent van a feje, támaszkodik, nem tekergeti magát, hogy 'mi van a másik oldalon', stb. :)
És ha a tiéd lesz, megszokjátok egymás mozdulatait, bízni fogtok egymásban, még annyira sem fogja zavarni, mint alap esetben zavarná, mert bízik benned, és tudja, hogyha veled van, akkor nincs mitől félnie, mert csak jó dolog történhet vele, és minden úgy jó, ahogy van. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!