Hogy tudom "rávenni" a lovat, hogy száron menjen?

Deeee, valaki lepontozta...
Én meg felnyomtam neki :)

Köszi a felpontozást, első vagyok. :-)
Bárki is pontozott le, nem lepődöm meg, sajnos az a helyzet ma Magyarországon lóügyekben, hogy aki elmondhatja magáról, hogy valamilyen szinten képzett lovas (25 év lovasmúlt, edzői diploma, versenymúlt több szakágban, saját lovak és még sorolhatnám) az tudja magáról, mennyire sokat is kell még mindig tanulnia, hiszen a lovaglás az a sport, ahol soha nem érezheted, hogy mindent tudsz, de aki már látott kétszer lovat, az persze azt hiszi, ő az atyaúristen a témában. Ez van.
Amikor azt írom valakinek, hogy keressen edzőt és próbáljon meg tanulni tőle, nem azért mondom, mert nincs jobb dolgom, hanem pont azért, mert a lovaglás gyönyörű sport, emellett szerintem az egyik legélvezetesebb dolog a világon, de akkor nyújt igazi élvezetet, ha ló és lovasa a legmesszebbmenőkig képes együttműködni - ehhez pedig rengeteg dolgot kell megtanulni. A tanulás pedig nem megy könyvből, legalábbis ebben a témában nem, ezen az oldalon sem lehet megtanulni lovagolni, legfeljebb tippeket lehet kapni. Mint ahogy autót vezetni is csak gyakorolva, oktatói segítséggel tanul meg az ember. Ez egy ilyen sport.
Tudom, mert én is jártam ebben a cipőben, hogy edzőt fizetni kemény dolog. Csakhogy hosszútávon mindenképp megéri! És aki költ lóra, lótartásra, annak férjen bele legalább néha egy képzett lovas segítsége is, szerintem.
25 éve lovazok, de még mindig ugyanolyan szükségem van edzőre, mint az elején. Nem azért, mert tehetségtelen vagyok, vagy ilyesmi, hanem mert kell egy jó szemű, hozzáértő ember, aki a földről korrigál és azt is észreveszi, látja, amit én esetlen onnan föntről nem, vagy másként. De bocsi az off-ért. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!