Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Hogy tudom rávenni, hogy...

Hogy tudom rávenni, hogy gyorsabban menjen lépésben?

Figyelt kérdés
Elég hajtós paciról van szó. Ha lépésben szeretnék menni, és "megbököm" a sarkammal az oldalát, akkor eleinte még gyorsabban megy, de egy idő után újra lelassul és hiába hajtom derékkal, "bököm" az oldalát, nem hatja meg. Ugyan úgy lassan megy. Mit csinálok rosszul?
2011. júl. 21. 09:55
 1/7 anonim ***** válasza:
csizma, és a szár tart, így jobban maga alá fog lépni.
2011. júl. 21. 10:28
 2/7 anonim ***** válasza:

Folyamatosan lépteted, csizma plusz derék és ha figyelmetlenné válik, akkor odacsípsz a pálcával.

A másik, hogy nem érdemes eluntatni a lovat, hogy 500 kört lépsz vele folyamatosan. Lovagolj átmeneteket, fordulatokat, íveket, így folyamatosan figyelnie kell.

2011. júl. 21. 10:58
 3/7 anonim ***** válasza:
iskolaló? ha igen sehogy
2011. júl. 21. 11:58
 4/7 A kérdező kommentje:

Nem tudom mi pontosan az iskola ló.

Kb 6 lovas lovagolja általában 1 nap egy ember, de max 2.

2011. júl. 21. 12:13
 5/7 anonim ***** válasza:

Előrehajtás lépésben:

ehhez ugye ismerni kell a ló lábsorrendjeit.

Mivel az előrehajtó segítséget a ló megfelelő oldali hátsó lábainak adjuk lépésben, ezt akkor kell tenni, amikor az aktuális oldali hátsó láb lendül. Ez pedig az átlós első láb talajfogása után történik.

Tehát amikor a ló jobb első lába földet ér, a bal csizma hajt előre a hevedernél, amikor a bal első lába talajt fog, a jobb csizma hajt. Mellette derék.

2011. júl. 21. 13:13
 6/7 anonim ***** válasza:
Iskola ló az ha a ló lovas iskolába van tartva úgy hogy nincs saját gazdája hanem a lovasok lovagolják. Mindig más vagy mindig ugyan azok. Tehát nincs egy saját, önálló lovasa. Így gyakran felszednek rossz szokásokat pláne a kezdőbb lovasoknál akik ezt hagyják mert nem értik miért csinálják és nincs bátorságuk megelőzni. Ezért egy-két ilyen alkalom aztán a ló rászokik a rossz viselkedésre és kész a probléma. Egyébként ja folyamatos csizma hajtás, hát talán derékkal nem lesz jobb az csak szarul néz ki és olyan szerencsétlennek tűnsz majd, a szárat tartsd feszesebben mert akkor a ló azt hiszi hogy valami feladata lesz, nem kell hogy húzd csak tartsd, esetleg játssz a zablával hogy "felébredjen kicsit". Vagy pálca, és akkor azzal ne verj rá, csak vagy a nyakát "csapkodd", vagy a farára húzz rá néhány határozottat, ez utóbbit az oktatók nem nagyon szeretik de, én is mióta ezt csináltam egy hajtós ISKOLA lóval azóta nagyon jól megy alattam, mert tudja hogy én nem hagyom "aludni". De az is lehet hogy unatkozik. Elég két kör lépés egyik irányba és a másikba, aztán ügetés és ott se csak egy tempóban és ne csak körbe- körbe nagy körön mert az a ló halála. Építsetek ügyességi pályát menj minden sarokba kis kört aztán ha kiértetek a körből vagy az akadályból hajtsd meg ügetésbe vagy lépésbe és így tudni fogja hogy most nem alszunk hanem munka van. De az a lényeg hogy sose tartsátok ugyan azt a tempót és ugyan azt az irány sokáig mert az untató a lónak is meg neked is, és attól előbb utóbb behülyül. Ja és ugyan az vonatozik a lépésre is mint az ügetésre, se az irány se a tempó ne legyen ugyan az sokáig, mert abból lassulás lesz. Úgy ahogy a lótól elvárod úgy neked se szabad aludnod vagy elbambulnod a lovon egy pillanatra se! :) Na jó ez egy kicsit hosszútra sikeredett de ez a lényeg!
2011. júl. 21. 21:30
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, hasznosak voltak nagyon!!!
2011. júl. 22. 13:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!