Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Mi a szakszerű neve, és mi a...

Mi a szakszerű neve, és mi a célja?

Figyelt kérdés
Lehet,hogy hülyén hangzik,de az a kérdésem,h a ló lábának a belsején van ilyen varszerű valami. És azt nem lehet leszedni, mert akkor levérezhet. Mi a célja annak a valaminek, és mi a neve?
2011. júl. 15. 13:21
 1/9 anonim ***** válasza:
szarugesztenye vagy szarusarkantyú-> ezt találtam a wikin. hogy tényleg az-e, nemtom, mert igazából egyáltalán nem értek a lovakhoz
2011. júl. 15. 13:31
 2/9 anonim ***** válasza:
igen, az jól mondtam laikus létemre, nézd csak ezt a képet: [link]
2011. júl. 15. 13:32
 3/9 anonim válasza:
Szarugesztenye, azt viszont nem tudom, hogy mi a célja. Régebben úgy hallottam, hogy a ló egyik lábujjának a maradványa(?), de ez nem biztos. Na ezt jól leírtam xD
2011. júl. 15. 13:33
 4/9 anonim ***** válasza:
első és a második vagyok, megtaláltam közbe a célját is: 'Bizonyos szagokat terjesztő mirigyek a párosujjúak rendjében általánosan ismertek s Lydekker szerint egy kettémetszett szarugesztenye nedvének szaga a lovakat odacsalja.'
2011. júl. 15. 13:35
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
szarugesztenye a neve,ez pedig a hüvelykujj elcsökevényesedett maradéka.
2011. júl. 15. 13:36
 6/9 anonim ***** válasza:
Valóban egy lábujj-csökevény. "Célja" nincs.
2011. júl. 15. 14:45
 7/9 anonim ***** válasza:

13:35- nek: a gond csak az, hogy a ló nem párosujjú :)

egyébként én is úgy tudom, hogy elcsökevényesedett ujj, és pont azért csökevényesedett el, mert a ló nem használja semmire.

neked viszont jó lehet, ha megszorítod, akkor automatikusan feladja a lábát :) a kovács le szokta csippenteni, illetve te is le tudod szedni a felső pár réteget, ha már nagyon nagyra nőtt, de elvakarni nem nagyon tudod

2011. júl. 15. 18:15
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
És amúgy a lónak öt ujja volt anno, nagyon nagyon régen, abból alakult ki a pata, úgyhogy bármi lehet:DD Célja nincs nagyon, csak van..
2011. júl. 15. 19:47
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
A szarugesztenye a ló 5. lábujjának elszarusodott maradványa. :)) Itt már szükséges egy kis ló-töri, inkább nem mélyedek bele ebbe a témába. :)
2011. júl. 15. 20:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!