Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Mekkora/milyen ló lenne jó nekem?

Mekkora/milyen ló lenne jó nekem?

Figyelt kérdés

180 cm magas vagyok és 65 kg. Tudom, hogy nem ideális lovagláshoz, de mégis szeretnék.

Általában egy 160 cm-es marmagasságú lóra ültet az oktatóm, ami nekem nagyon kényelmetlen, mivel a sarkaimmal már nem tudom megérinteni a hasát. (TÉnyleg, így hogy kell csizma segítséget adni?)

Valamikor pedig egy 178cm-es marmagasságú lovat kapok, ami nekem nagyon kényelmes.

A másik ló, akit először írtam, elbír egyáltalán engem. Nem lesz tőle baja, hogy ilyen nehéz vagyok?

20/L

2011. júl. 8. 21:34
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is 180 cm vagyok és 63 kg.

Pár hónapja kezdtem el lovagolni. Kétszer ültem egy haflingin, ami majdnem olyan kicsi, mint egy póni. Elég rossz volt, mert szinte úgy éreztem magam, mintha egy kutyán ülnék.

Szerintem olyan 170-180 cm-es ló lenne jó nekünk.

Az a rossz, hogy a lovardában a kedvenc lovam pont egy ilyen kisebb termetű paci..

16/L

2011. júl. 9. 11:25
 12/14 anonim ***** válasza:

A súlyod még egy nagyobb póni is elbírja, 65 kg az nem sok. Gondolj csak bele, egy férfi, aki kb 80kg, azt nem bírja el? dehogynem! Kondi kérdése, hogy mennyit bírnak, nem magasság.

Nekem a fordítottja van, 162 cm vagyok és 150cm körüli marmagasságú lovakat érzem kényelmesnek. A 160-167cm köröli nagylovakat ellovagolom, nem probléma. De a 170cm felettiek kifejezetten kényelmetlenek számomra meg úgy érzem, mind ha egy birodalmi lépegetővel mennék... Szerintem nyugodtan kérd meg az oktatód, hogy adjon nagyobb lovat neked, mert a kisebbet nem érzed kényelmesnek. Biztos megfogja érteni.

2011. júl. 9. 12:35
 13/14 anonim ***** válasza:
Hogyan akarrsz ugy lovat tartani hogyha annyira sem értesz hozzá h neked milyen kell?-.-"
2011. júl. 14. 06:33
 14/14 A kérdező kommentje:
Utolsó! Kérdésre kérdéssel nem válaszolunk, ha nem tudsz normális választ adni, akkor ne rontsd itt a levegőt!!! ;)
2011. júl. 14. 07:39
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!