Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Capirlli vizsga most pontosan...

Capirlli vizsga most pontosan mire is vonatkozik?

Figyelt kérdés
Ezentúl a caprilli 2 REV nélkül egy alap X-es akadályos szabadidős versenyen sem lehet részt venni? Próbáltam utána olvasni de normális információt sehol sem találtam! Ha valaki linket küld az is jó válasz. Egyáltalán mire vonatkozik az új REV? Emellett gondolom a régi REV-et még meg kell csinálni nagyobb versenyek miatt, nem? Mi is ennek a menete a Calrilli programon kívül? Láttam róla már youtube videót de nekem nem sok mindent segített.

jan. 12. 12:08
 1/7 anonim ***** válasza:

Minden olyan szlv-s lovas, aki haladó díjlovas vagy nehéz díjlovas, illetve x ugrótól felfelé versenyezni szeretne caprilli vizsgát kell tennie.

Szóval kezdő díjlovashoz, illetve az ügyességi kezdő, haladó, nehéz számokhoz NEM kell.

Maga a vizsgaprogram nem nehéz, minimális vágta, 5 ugrás: ebből 3 ügetésből 2 vágtából.

2025től az eddigi REV vizsga kibővült a Caprilli programmal is szakágtól függetlenül. Szóval online megy az elmélet (lóismeret és szakági ismeretek), majd lehet menni gyakorlati vizsgára, ami a Caprilli programmal kezdődik, majd a szakági gyakorlattal folytatódik (pl díjlovasba E8 program, ugróban ugyanúgy megmarad a csoportos előlovaglás és az ugró pálya teljesítése).

Ha valaki szlv-s lovasként már teljesítette a Caprilli vizsgát, akkor az nem évül el, így a rendes REV vizsgán már csak a szakági gyakorlatot kell letennie (természetesen az elmélet után).

jan. 12. 14:06
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Bocsánat, nem válasz a kérdésre, de tudja valaki esetleg, hogy ha valakinek már van revje annak kell-e teljesíteni a caprillit vagy nem?
jan. 12. 18:08
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell! Kérdeztem az MLSZ-től. A REV az REV mindegy mikor szerezted, most már része a caprilli, de visszamenőleg nem kérik.
jan. 14. 12:54
 4/7 anonim ***** válasza:

Köszi!

Akkor a caprilli az új rev?

jan. 14. 14:28
 5/7 anonim ***** válasza:

A REV kibővült a Caprillivel. Nem helyettesíti azt, csak egy részfeladata az egésznek, amit külön is meg lehet csinálni.

REV 2024ig:

1. elmélet

2. szakági gyakorlat

REV 2025től:

1. elmélet

2 caprilli

3. szakági gyakorlat

A caprillihez magában nem kell az elmélet, bár szívem szerint a lóismereti részt mindenkivel megcsináltatnám....

jan. 14. 15:31
 6/7 anonim ***** válasza:
Köszi! Ha jól láttam a caprilliben van ugrás is, akkor ez a díjlovas revhez is kelleni fog a jövőben?
jan. 14. 17:38
 7/7 anonim ***** válasza:
Igen: díjlovas, ugró, lovastusa és távlovas
jan. 15. 07:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!