Melyik szerintetek a leginkább alkalmasabb lófaja díjlovagláshoz, egy 13 éves gyereknek?
Miért ne lehetne 13 évesen lóra ültetni?
Nem ismerem úgy a fajtákat, valami nyugodt, de kecses lovat kellene választani.
Nálunk 3 évesen kezdenek lovagolni. A póniklubosok 6-7 évesen már versenyeznek...
Szerintem nem érné meg pónit vagy kislovat venni, mert pár év alatt kinövi. Nem is inkább fajtát hanem egyedet váalsztanék egy fajtából, ami sikeres ebben a sportban. Sok, már idomított, ifinek is ajánlott félvért látok hirdetve eladásra.
A lényeg, hogy ne túl heves vérmérsékletű egyed legyen.
Magyar sportló, magyar félvér, hannoveri, holland sportló - ők jók díjlovaglásban, csak a hannoveri és a holland sportló nehezebb lovaglású általában.
Sztem is inkább egyedet nézzetek, eladó lovas honlapokon ált. be lehet állítani a keresőt képzettségre, vagy alkalmasságra, és sztem egy tapasztaltabb, nyugodt díjló lenne a megfelelő. Olyan 8-10 év körüli, ami már olyan L-M kategóriára képzett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!