Személy és területvédésre melyik lenne alkalmasabb a 2 kutyafajta közül?
Ha valóban a tényekre vagy kíváncsi és arra, hogy melyik a jobb, akkor egyértelműen a KÁJ. A pásztorkutyák feladata a területőrzés, ebben nincs náluk jobb.
A tosa inu eredetileg harci kutya volt. Miután az akitát rendre verték a nyugati harci ebek, a japánok kitenyésztették a tosa inut ilyen-olyan hazai és nyugati fajtákból, nem mintha többre mentek volna vele, mint az akitával.
Manapság használják ugyan őrzés-védelemre, de soha nem fog a nyomába érni egy pásztorkutyának sem, akiket évezredek óta erre szelektáltak. Valamint a méretük sem alkalmas erre. Kisebbek mint a káj, mégis lomhábbak nála.
A telet sem bírják úgy, mint a pásztorkutyák.
Viszont ha csak hétköznapi házőrzésre akarod használni, akkor nagyjából teljesen mindegy, melyiket választod. Amelyik kinézetre jobban tetszik.
KOMONDOR!!!
A legjobb,láttam "akció" közben is.Komoly sérüléseket nem okoz de feltartja a betörőt(stb.)
Ráadásul még spray-t se lehet a szemébe fújni-ugyebár a bunda.
És ezek mellett nagyon jó családi kutya,gyömöszölheti a gyerek semmi baja nem lesz!:)
Utolsó vagyok:
Kuvaszt is láttam már,az rögtön leterítette,és nem engedte el és elég komoly sérüléseket tud okozni.
Gyerek mellé sem jó+kiszámíthatatlan.Tapasztalat:nekem is volt kuvaszom jó kutya volt,egyszer mikor jöttem haza nekem támadott,letépte 2 ujjamat(nemlett visszavarrva,lenyelte a kutya),és a nyakamról is letépett egy részt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!