Személy és területvédésre melyik lenne alkalmasabb a 2 kutyafajta közül?
Bár már sok válasz érkezett, én is a KÁJt ajánlom.
Én felneveltem már egyet, elpusztult szegény, most van egy 3 hónapos kanom.
Egyértelmű, hogy mind személy, mind területvédelemre kiváló, de egyel vigyázz!
Ezt a fajtát alig 20 éve hozták el a hazájából, olyan ősi ösztönök vezérlik, hogy ez szinte nem is kutya.
A rendőrség is próbálta alkalmazni, de képtelenség vele megértetni, hogy ha elkap valakit, engedje is el.
Vérbeli gyilkos.
(A juhász a nevében egyébként tévesen szerepel, a nyájat nem terelgette, csak védte. Harci kutya.)
Nagyon domináns jellem, sok törődést is biztos kezet kíván, különben nagyon csúnya vége lehet a dolognak.
Egyébként csak kölyök korában eszik sokat, de nagyon figyelj, hogy minőségi tápot kapjon, kevés zsírt és ha lehet cukrot egyáltalán, mert az én előző KÁJom is ezért lett 8 évesen csontrákos.
Nem szaporítom a szót, ha van elég időd vele foglalkozni, és gyakorlott kutyás vagy (tehát kapásból tudod következetesen nevelni), akkor a legjobb választás!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!