Miért mondja mindenki, hogy magától nem tud az ember megtanulni lovagolni, vagyis normálisan biztosan nem?
Ez nem igaz! Apum gyerekkori barátja tanyán nőtt fel állatok között. Apukája fiatalon halt meg, ő látta el az összes állatot, semmi szórakozása sem volt. Csak egy, a lovak. Ugyan ki segített volna neki megtanulni? Senki, teljesen egyedül sajátította el ezt a szép sportot. Kitapasztalta magától, hogy össze szorítja a combját, le a sarkakat stb, stb..
Sokszor pofára esett ugyan, de megtanult. Engem is, és a testvéreimet is ő tanított meg lovagolni nyeregben is, és szőrén is.
Járunk lovastúrákra másokkal, de még senki nem mondta, hogy bármit is rosszul csinálnánk, sőt.
sok olyan embert ismerek aki magától tanult.felül az megy ahogy sikerül.Az eredmény:elrontott ló
Ha az ember segíteni akar azt mondják ők tudnak mindent, na ja.
jó, hát engem nem húz fel a provokálásotok, akkor is jól tud lovagolni, és nem hiába lett oktató belőle. Természetesen még neki is kellett pluszba tanulnia, mire oktató lett, de itt megint csak nem erről van szó.
Hanem arról, hogy magától tanult meg.
Igen én is láttam már embert, versenyzőt, aki magától tanult meg lovagolni, és nem mindegyik szép látvány.
A baj az, hogy valóban sok eséssel jár és sok lovat elront, mire rájön, hogy mennek a dolgok igazából. Persze lehet utána jó lovas megfelelő képzéssel, de rengeteg rossz szokás alakul ki ha az ember magától tanul és azokat nagyon nehéz korrigálni.
Azért mondjuk, hogy oktató nélkül nem lehet megtanulni lovagolni, mert nemcsak az ember, hanem a ló szempontjából is nézni kell a dolgot, és ha belegondolunk mennyit nyüglődhet ló és lovas a kezdeti időszakban, hát nem valami bizalomgerjesztő. Persze figyelembe kell vennünk azt is, hogy van aki tehetségesebb, és van akinek sokkal többet kell tanulnia ugyanahhoz a szinthez.
Szóval egy biztos, sokkal jobb, ha oktatóval, edzővel tanul az ember, mert sokkal biztosabb ülése lesz rövidebb időn belül, és a lovakat sem kínozza.
végre egy normális ember, aki nem provokálásként ír...
Ebből is látszik, hogy azért írás, és írás között is van különbség.
Te legalább úgy fogalmaztad meg, hogy nem vádaskodtál.
Nem tudom, gyerek korában biztosan elrontotta valamilyen szinten a lovat fogalmam sincs, azóta nincs meg az a ló. De most ne vágjuk már szerencsétlen fejéhez, mikor az volt tényleg az egyetlen egy szórakozása a rengeteg, sokszor egész napot megkövetelő munka mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!