Miért mondja mindenki, hogy magától nem tud az ember megtanulni lovagolni, vagyis normálisan biztosan nem?
Ez nem igaz! Apum gyerekkori barátja tanyán nőtt fel állatok között. Apukája fiatalon halt meg, ő látta el az összes állatot, semmi szórakozása sem volt. Csak egy, a lovak. Ugyan ki segített volna neki megtanulni? Senki, teljesen egyedül sajátította el ezt a szép sportot. Kitapasztalta magától, hogy össze szorítja a combját, le a sarkakat stb, stb..
Sokszor pofára esett ugyan, de megtanult. Engem is, és a testvéreimet is ő tanított meg lovagolni nyeregben is, és szőrén is.
Járunk lovastúrákra másokkal, de még senki nem mondta, hogy bármit is rosszul csinálnánk, sőt.
17:24 nem apum tanult meg így lovagolni, hanem a barátja:)
Persze én is aláírom, hogy oktatóval könnyebben, hamarabb, és kevesebb sérüléssel lehet elsajátítani, csak sokan szerint abszolút, de egyáltalán nem lehet magadtól megtanulni!
Én meg apum barátját tartom igazi lovasnak, ő aztán megszenvedte a tanulást, és nem vigyázott rá senki, hogy jajj le ne ess. Ő sokszori esés után is visszaült, és nem hagyta annyiba. Szóval a szememben ő egy igazi lovas
ez egyértelmű:)
azóta a sok-sok év alatt rengeteg mindent megtudott ő is. Itt most konkrét az a lényeg, hogy ő gyerek fejjel egyedül megtanult lovagolni, és nem értem mért zárják ki sokan azt, hogy úgy nem lehet megtanulni!
Kíváncsi vagyok arra, hogy mikor valaki magától tanul meg lovagolni, arra is a saját kis eszéből jön rá, hogy mi az pl. hogy vállat be, vagy összeszedettség...
Nekem is van ismerősöm, aki magától tanult meg lovagolni. Roppant büszke rá. A ló annyira nem örül, mikor az ember ráül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!