Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Mire való a martingál stop?...

Mire való a martingál stop? Ínvédőt, bokavédőt vagy fáslit vegyek, vagy mind a hármat? Melyiket vegyem meg a szügyelőt vagy a martingált? A sarkantyúnál melyik a jobb ha a közepest veszem vagy a hosszabbat?

Figyelt kérdés
A rokonomnak van a szülinapja és lovas dolgot kért,ezeken gondolkoztam... még nem tudom eldönteni hogy mit vegyek, ezért kérem a segítségeteket.Nem értek úgy hozzá,mint látni de nagyon örülne valamelyiknek!
2011. ápr. 15. 19:31
 1/3 anonim ***** válasza:
Kérdezd meg! Pl multkor én is kaptam nagyanyámtól egy fülvédőt, ami nagyon kedves tőle, de totál kicsi volt a lóra, így használhatatlan, és ráadásul nem is volt olcsó. Szóval kérjen ő, vedd meg te, úgy lesz a legnagyobb öröm.
2011. ápr. 15. 20:59
 2/3 anonim ***** válasza:

A martingál stopot a kantárszárra kell feltenni, hogy a martingál ne tudjon odacsúszni a zablához és a csatokhoz, és ne akadjon beléjük mert balesetveszélyes.

Az ínvédő-bokavédő necces vétel mert abból minőségit kell venni különben hamar megadja magát, és nem is biztos hogy feltétlen kell mind a kettő, ha nem csámpás a ló hátulra vagy előre akkor általában nem tesznek, csak az egyik részre (vagy előre vagy hátra). Így jobban jársz a fáslival, amit lehet kombinálni. Vigyázz, hogy ne gumis fáslit vegyél, azt csak olyan lovakra tesznek akik lábproblémásak, a sima gumi nélküli munkafásli a jó ebből aztán válogathatsz kedvedre rengeteg színű van.

A szügyelő előnyösebb mint a martingál, mert van rajta alapból felcsatolható martingál rész, ráadásul segít a nyergelésben, nem engedi hátracsúszni a nyerget - csak majd figyelni kell a beállításnál, de ez már az ajándékozott dolga :).

Sarkantyút ne vegyél, mert többféle van, kistollú nagytollú, pörgős, stb., azt a lovas választja ki, aszerint, hogy mennyire hajtós a lova.

Ilyen szülinapos ajándékként szerintem inkább fáslit vegyél, vagy izzasztót, mert ezek olyan dolgok, amikkel nem lehet mellényúlni. Csak figyelj, hogy ne póniizzasztót vegyél :D. Az ínvédővel, bokavédővel, szügyelővel, sarkantyúval pedig eléggé mellé lehet. Ajánlanám a takarót, légytakarót, stb, de ezek már elég drága cikkek és valaki nem is használ ilyesmit úgyhogy ez sem megoldás.

2011. ápr. 15. 23:00
 3/3 anonim ***** válasza:
Kérdezd meg, vagy menjetek el együtt. Akkor ő is megkapja amire vágyik, vagy amit esetleg nem tudott még megvenni, te pedig tudod, hogy biztos örömet okoztál. Egyébként van már saját lova, stb? Mert akkor szerintem fáslija, védői ha kellenek már vannak. Izzasztó nem rossz ötlet, de inkább kérdezd meg, hogy mire vágyik, és egyáltalán nem biztos, legalábbis a leíréásból nem derül ki, hogy mennyire tud egyáltlaán lovagolni, vagy ért-e hozzájuk. Lehet, hogy csak egy patakaparóra, kefére, vagy ápolódobozra vágyik. Mindenképpen beszélj vele előtte!
2011. ápr. 16. 19:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!