Milyen szintet kell elérni a lovaglásban ahhoz, hogy valaki terepre mehessen?
Engem minden lovardában, ahol voltam eddig, kivittek úgy terepre, hogy csak ügetni tudtam.
Egyébként terepen még sohasem estem, pedig voltak veszélyes szituk, néhol zuhantam volna 30 métert, ha esek, de azokban a helyzetekben fent tudtam maradni. Az valahogy más. A ló is másképp ijed meg.
Ellenben a lovardában voltak nagyon csúnya eséseim, amik miatt több hetet ki kellett hagynom, mert még az sem ment, hogy ásítsak egyet. Nálam ott sokkal durvábban reagáltak a lovak az éles helyzetekben. Lovardában volt már, hogy kutya kergette meg alattam a lovat (egy tacsi :D - de a lónak oly mindegy volt), volt, hogy petárdáztak :S Akkor hatalmas oldalugrásokban átszeltük a pályát, ami a legelő volt xD
Terepen sokkal normálisabbak voltak, ott inkább a csúszos meredélyek okoztak gondot.
Persze, ha neked nyugis helyen van a lovasoktatás, akkor meglepetéseket fog okozni a terep, de egyébként veszélyességben tapasztalatom szerint egyforma szellemi-teswti megpróbáltatás.
Szia! Én elég gyorsan haladtam meglepetésemre. De jó is az oktató.
17 évesen nyáron ültem elösszőr lovon. Elötte még a közelébe se mertem menni.
4xfél órát lovagoltam aztán mehettem már terepre :)) Ebben benne volt hogy tudtam irányítani a lovat, és ügetni. Vágtázni még nem vágtáztam. Persze úgy hogy az oktató mellett kellett mennem, ő figyelt mindenre. Tanítgatott még akkor is, sokkal hasznosabb volt mint az osztályos lovaglás.
Ott keztem ráérezni a dolgora.. És még úgy mentem hogy teljesen új lóval, nem amelyiken gyakoroltam az elején.. És ez nagyon furcsa volt. de belejöttem.
Egyszer volt baj, a lovam elbotlott egy kicsit, ezáltal a mögöttem lévő ló is megijedt. Elkezdett vágtázni ettől meg az enyém ijedt meg és azis elkezdett vágtázni. próbáltuk nagy nehezen megállitani. Leakart magáról dobni a ló. Tényleg majdnem leestem csak végigfutott az agyamon egy pillanat alatt hogy mi lenne ha leesnék róla. Arra gondoltam hogyha leesek akkor a ló elfut, és alig bírjuk majd visszahozni plusz még az eséstől is lehet bajom. Ezért minden erőmmel fentpróbáltam maradni. szerencsére sikerült :) És utána nem is az hogy többet nem ülök lovon.. ez olyan élmény volt hogy többet akartam :D
Azóta egyszer voltam lovagolni és úgynéz ki táborba megyek a szünetben =) Imádom! =) vágtázni is megakarok tanulni meg majd western lovagolni is.
Utolsó!
Ha westernbe akarsz lovazni, akkor inkább csak azt tanuld, mert teljesen más, mint az angol. A nyereg másképp ültet, másokon van a hangsúly pl a szársegítségek helyett a lábsegítségek dominálnak, na meg egy teljesen más életszemlélet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!