Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Szerintetek létezik a világon...

Szerintetek létezik a világon fehér ló?

Figyelt kérdés
Mert van egy osztálytársam,aki ilyen ló imádó,és váltig állítja,hogy FEHÉR ló NINCSEN!!!!!!!
2011. márc. 16. 18:06
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%

A hagyományos értelemben vett "fehér" lovakat hivatalosan szürkének nevezik, mivel a fedőszőrük (a testüket borító szőr) fehér, de a bőrük alatta nem rózsaszín, hanem szürkén pigmentált.Ez látható az orrukon, a szemük környékén, a patájukon, illetve gyakran a hosszú szőrzetük (sörény és farok) sem fehér, hanem szürkés.

Fehér lónak az albínó lovakat szokták hívni,amelyeknek a fedő- és hosszú szőre is fehér, és a bőrük az egész testükön rózsaszín, pigment nélküli, a szemük pedig kék.

Létezik úgynevezett cremello-színváltozat is, ahol a ló bőre szintén rózsaszín, de a szőrzete nem hófehér, hanem halvány,krémes-sárgás színű.

Szürke ló:

[link]

Albínó (vagy "fehér") ló:

[link]

Cremello ló:

[link]

Remélem segítettem:)

2011. márc. 25. 19:38
 22/26 anonim ***** válasza:
74%
megadomneked a pontos választ. róluk tanulok már 4éve. olyan NINCS hogy fehér ló. énse akartam elhinni. olyan van, hogy albínó de aztsem ugy hívják h fehér. Ne gondolkodj ezen egyszerün nincsen fehér ló.
2011. márc. 26. 09:12
 23/26 anonim ***** válasza:
61%
Egyszerű: fehér ló NINCS én is ezen vitatkozok a történelem tanárommal!! :D Az a lényeg hogy aki ért a lovakhoz az azt mondja, hogy nincs fehér ló a fehér ló szürke cremelo vagy albínó de az se fehér!!!!!(az osztály társadnak igaza van!!)
2011. márc. 27. 14:32
 24/26 anonim ***** válasza:
61%
Az albínó lónak piros a szeme.
2011. márc. 27. 15:49
 25/26 anonim ***** válasza:

Bonyolult kérdés. Évek óta gyűjtöm az infót erről, mire végre össze tudtam foglalni a lényeget. Jó olvasást kívánok:

[link]

2012. máj. 8. 09:57
 26/26 Lili1Dtimpex ***** válasza:
Szakmailag mi lovasok nem hívunk lovat fehérnek.(:
2013. júl. 19. 19:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!