Szerintetek létezik a világon fehér ló?
Azok a lovak, amelyeket a laikusok fehérnek hívnak, igazából nem fehérek. Feketén születnek, aztán egyre világosabbak lesznek, kiszürkülnek, kideresednek, és később lesz a színük "fehér", de az sem tökéletesen fehér. Ezért hívjuk szürkének.
Kizárólag az albínó lovak születnek fehéren, és ezek nem egyenlőek a cremello-val, amit az egyik előző válaszoló említett. Az albínó és a cremello mindketten génhibásak, de míg a cremello krémszínű, az albínó teljesen fehér. Ez a különbség.
szia!
Én eddig úgy tudtam, hogy amelyik "fehér" lónak szürke az orra, az szürke ló, amelyiknek rózsaszín, az fehér ló. De lehet, hogy nem így van...
A suliban mi is vitáztunk ezen ( lótenyésztő suli ), végül is a tanár azt mondta, hogy a fehér ló tulajdonképpen az albínó. ( piros szem, rózsaszín orr, vaj színű paták )
Na és ezeknek az állatoknak igen gyenge az immun rendeszere.
Igaza van az osztálytársadnak!
Nincs fehér ló!
Ha olyan fehér mint a hó, akkor is szűrke!
21:56 vagyok.
A kék szmben van pigment. De ez logikus. Ha csak a nyulakat figyeljük meg, a fehér nyúlnak piros a szeme, rózsaszín az orra. A tarka sznűeknél már nincsen piros szem, de kék előfordul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!