Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Vágóhídon mit csinálnak az...

Vágóhídon mit csinálnak az állatokkal, LOVAKKAL?

Figyelt kérdés
Ne írjátok le légyszives, hogy hogyan ölik meg őket, csak hogy szenvednek-e, vagy nem, stb.. Kíméletesen, már amennyire ez lehetséges:S:S:S
2011. jan. 27. 20:12
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
49%

Ehhez az is hozzájön, hogy rengeteg bértartó helyen enyhén szólva sem ideálisak a körülmények és az oda járókat ez abszolút nem zavarja.Rossz takarmány,kicsi hely,betegségek,túlhajszolás-->ezeknek a lovaknak megkönnyebbülés lenne a halál.

Egy kevésbe emlegetett dolog pedig a lelki sérülések, amit véletlenül okoznak a nem megfelelő non-verbális kommunikációval, néhány esetben ez okozza a kezelhetetlenséget.

2011. jan. 30. 09:06
 22/46 A kérdező kommentje:
Utolsó, elmondanád légyszives, hogy mi nem számít jó körülménynek? Egyébként igen, pont ez az, oké, hogy megkönnyebbülés lenne a halál, de nem biztos hogy úgy, hogy amíg kihurcolják őket olaszba, koszos kocsikban monjduk, rosszul etetve, kis helyen, sérülésekkel. Nem hiszem, hogy mondjuk a vágóhídra úton ha megsérül egy ló, akkor ellátják, aztán levágják.. ?!
2011. jan. 30. 10:54
 23/46 anonim ***** válasza:
70%

Jó körülmény:

biztonságosan kialakított, nem sérülésveszélyes, lehetőleg nem box,jó minőségű elegendő takarmány,víz,társaság,napi gondozás,mozgatás,jó kovács(itt hangsúlyozom hogy ritka),állatorvosi ellátás,megfelelő szerszámok.

A lovaglás szintén kényes kérdés röviden:semmi kéz-sok derék,összeszedettség is fontos(legtöbb lovat itt rontják el),felépített edzések,változatos munka

biztos kihagytam valamit, de ezek nélkülözhetetlenek egy testileg,lelkileg épp lónak(ha lovagolni akarjuk nyilván 50hektár legelőn jobb lenne neki ha embert sem látna)

2011. jan. 30. 19:54
 24/46 A kérdező kommentje:

Nálunk:

három féle kaja(kukoricadara, korpa, széna)

box, nem tudom miért nem jó:O, elmagyaráznád?

fedett lovarda, kovács havonta, bevezetett itató, ablak.

ápolva rendesen vannak, még ha nem is lovagolják őket, pl csikó miatt, de valaki aki ott van, mindig takarítja. alattuk forgács, rendszeresen takarítva természetesen.

2011. jan. 30. 20:40
 25/46 A kérdező kommentje:
Egyébként lulu, elmagyaráznád, hogy lehet derékkal irányítani a lovat? És hogy miért nem jó a box?:S Köszi
2011. jan. 30. 20:41
 26/46 anonim ***** válasza:
55%

Valósznűleg arra gondolt,hogy jobb a ridegtartás,mint az istálló.

Marócpusztán a gidrán ménesben dolgoztam legutóbb lovakkal,és meglepett,hogy a csikók az istálló helyett a hideg téli éjszakát is kint töltötték,pedig bemehettek volna.

Azt gondolom egyébként,hogy a vágóhíd tényleg jobb sok helynél,például egy gyengébb bérlovardánál.

2011. jan. 30. 22:40
 27/46 anonim ***** válasza:
72%

Jobb nekik rideg vagy félrideg tartásban.(több lónak is -amit lovagoltam-javult a teljesítménye miután ridegtartásba kerültek, pedig pont ezzel szokták indokolni a boxos tartást.Élversenyző lovaknak persze jó, csikóknak soha!)

A derekaddal és üléseddel tudod hajtani a lovat és ha meghúzod a derekadat minimális külső szár megtartásával történik meg az átmenet(felvétel).A lényeg hogy finom kézzel.Így lehet kapni egy 100%-ban együttműködő társat mindenféle suttogás nélkül.Sajnos sokaknak csak az a cél hogy szárra hozzák őket és ezt kézzel csinálják emiatt a hátsó lábak nem fognak dolgozni.Mindig megkapom hogy egy hobbistának nem kell így lovagolni,de ez nem igaz mert minden ló megérdemelné hogy lazán és elengedetten mozoghasson és megmutathassa igazi jármódjait ,azok tisztaságát.(ezt a legjobban az példázza, hogy csak elengedett lóval lehet nyújtott ügetést csinálni-így ugyan olyan kényelmes kiülni)bocs hosszú lett

2011. jan. 31. 12:48
 28/46 anonim ***** válasza:
100%

,,Sajnos a kupecek szaporítása miatt van túl sok gyenge minőségű ló.Minőségi tenyésztés kéne

Tudom most azt gondoljátok, hogy ti inkább "megmentetek" lovat.Ezt be kell látni hogy nem így van!Ha minőségi fejlődés jöhetne létre, akkor lenne értéke a lónak, tehát nem kerülnek ágóra.Ha megveszitek a nullás lovakat a kupecek szaporító munkáját támogatjátok."

Na Ő pl. nem kupecnél szaporítónál született:

[link]

És sajnos sok tenyésztőnél született ló kerül vágóra, csak mert nem jó az idelye, stb...

A ló akármennyire is sajnálkozunk ( én is sajnálom őket ) haszonállat. Ha már nem tudjuk használni semmire akkor megesszük, és így hasznosítjuk.

Bár én nem eszek kolbászt ( az összest utálom ) és semmilyen lóból készült cuccot, de magával a vágóhíddal nem lenne bajom, ha stresszes utaztatás nélkül gyorsan szenvedés mentesen végeznének velük. Humánusan.

Rengeteg kutyát és macskát is megölünk, ( sintértelepeken ) bár nem eszzük meg őket, de mégis altatva vannak és csak egy szúrást éreznek.

Egyiknek se vagyok híve, de ez van. És ha már van, mert kell, akkor az legyen rövid és gyors.

2011. febr. 6. 10:46
 29/46 A kérdező kommentje:
Oké, de azokat legalább altatják, nem agyonverik, plusz betegen hurcolják őket olaszországig.. Ha belegondolsz, nem hiszem, hogy tök beteg lovat ami alig áll majd ott három nappal a vágás előtt elkezdenek ápolgatni, hogy ne legyenek fájdalmai.. A bajom nekem ezzel van, hogy amíg oda eljut, mit él át..
2011. febr. 6. 14:47
 30/46 anonim ***** válasza:
53%

Igen és azt mondom. Tehát nem a vágás ellen vagyok, mert kell, de ha már kell akkor legyen rövid a halálig vezető út, és gyors a leölés módszere.

Amúgy meg kell jegyeznem, hogy altatás csak abban az esetben van a kutyáknál is, ha a tulaj költ rá, vagy a sintér telepeken.

Ám faluban tanyán gyakran van hogy inkább agyonveri mint hogy költsön rá egy fillért is.

Na de ez már más téma, nem akarom szét offolni a topicot.

2011. febr. 6. 15:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!