Kezdőoldal » Állatok » Lovak » A lovak tényleg NEM állva...

A lovak tényleg NEM állva alszanak?

Figyelt kérdés

Ezt hallottam, de mikor mondtam valakinek, aki elvileg ért, a lovakhoz, mert lovagolt már, szóval többet látott lovat élőben mint én akkor kiröhögtek, hogy te tényleg beveszed ezt a mesét?

Most akkor ez igaz, vagy sem?

2010. dec. 29. 17:56
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

A sok okosnak üzenem, kutakodjon már egy kicsit!

Az öreg, illetve még csikók (5 éves korig), fekve alszanak. 6-19 éves lovak pedig állva. De egyébként barátod a gugli.

2011. jan. 22. 00:11
 12/16 anonim ***** válasza:
a lovak fekve alszanak .állva csak pihennek.nekem is van lovam és fekve alszik ..nem hiába kell a lovak alá szalma estére.
2011. jan. 31. 19:31
 13/16 anonim ***** válasza:
Van, amelyik elszenderedik állva is, de általában a "megszelídített" lovak fekszenek. Régen aludtak állva, hogy ha valami történik, ne kelljen a felállással bajlódni, csak elmenekültek, de a háznál, boxban tartott lovak le szoktak feküdni.
2011. febr. 5. 19:26
 14/16 Vandavivi válasza:
Állva csak szundikálni tudnak, de csak úgy tudnak egy kiadósat aludni ha lefekszenek. Persze ez a vad/félvad lovaknál nem igaz, mert ők azért alszanak állva ha valami vészhelyzet van vagy megijednek, akkor gyorsan eltudjanak vágtatni. De persze egy boxba álló ló szívesen alszik fekve.
2011. febr. 14. 19:25
 15/16 Fahya ***** válasza:

A korábban belinkelt cikkből idézve:

,,Természetes körülmények között a pihenő ménes egy része fekve alszik, egy része állva bóbiskol, egy-két egyed pedig ébren őrködik. Kényelmes istállóban a magukat biztonságban érző lovak éjszaka vagy délidőben - amikor tudják, hogy nem kell háborgatástól tartaniuk - bizony akár mindannyian lefekszenek aludni."

2011. febr. 17. 00:35
 16/16 anonim válasza:
Én is azt olvastam, hogy a lovak ha állnak akkor csak szundikálnak. Gondoljunk bele, ha vadlovakról van szó, ha jön egy ragadozó, mondjuk egy oroszlán, vagy bármi, és a ló fekve alszik, akkor ahhoz is idő kell, hogy felálljon, mert ha nem kel fel időben, elkapják és megölik. Azért is nem fekszenek le, mert nagy a súlyuk és a fekvéstől agyon nyomják a belső szerveiket.
2016. aug. 18. 16:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!