A lovak tényleg NEM állva alszanak?
Figyelt kérdés
Ezt hallottam, de mikor mondtam valakinek, aki elvileg ért, a lovakhoz, mert lovagolt már, szóval többet látott lovat élőben mint én akkor kiröhögtek, hogy te tényleg beveszed ezt a mesét?
Most akkor ez igaz, vagy sem?
2010. dec. 29. 17:56
11/16 anonim válasza:
A sok okosnak üzenem, kutakodjon már egy kicsit!
Az öreg, illetve még csikók (5 éves korig), fekve alszanak. 6-19 éves lovak pedig állva. De egyébként barátod a gugli.
12/16 anonim válasza:
a lovak fekve alszanak .állva csak pihennek.nekem is van lovam és fekve alszik ..nem hiába kell a lovak alá szalma estére.
13/16 anonim válasza:
Van, amelyik elszenderedik állva is, de általában a "megszelídített" lovak fekszenek. Régen aludtak állva, hogy ha valami történik, ne kelljen a felállással bajlódni, csak elmenekültek, de a háznál, boxban tartott lovak le szoktak feküdni.
14/16 Vandavivi válasza:
Állva csak szundikálni tudnak, de csak úgy tudnak egy kiadósat aludni ha lefekszenek. Persze ez a vad/félvad lovaknál nem igaz, mert ők azért alszanak állva ha valami vészhelyzet van vagy megijednek, akkor gyorsan eltudjanak vágtatni. De persze egy boxba álló ló szívesen alszik fekve.
15/16 Fahya válasza:
A korábban belinkelt cikkből idézve:
,,Természetes körülmények között a pihenő ménes egy része fekve alszik, egy része állva bóbiskol, egy-két egyed pedig ébren őrködik. Kényelmes istállóban a magukat biztonságban érző lovak éjszaka vagy délidőben - amikor tudják, hogy nem kell háborgatástól tartaniuk - bizony akár mindannyian lefekszenek aludni."
16/16 anonim válasza:
Én is azt olvastam, hogy a lovak ha állnak akkor csak szundikálnak. Gondoljunk bele, ha vadlovakról van szó, ha jön egy ragadozó, mondjuk egy oroszlán, vagy bármi, és a ló fekve alszik, akkor ahhoz is idő kell, hogy felálljon, mert ha nem kel fel időben, elkapják és megölik. Azért is nem fekszenek le, mert nagy a súlyuk és a fekvéstől agyon nyomják a belső szerveiket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!