A lovak tényleg NEM állva alszanak?
Figyelt kérdés
Ezt hallottam, de mikor mondtam valakinek, aki elvileg ért, a lovakhoz, mert lovagolt már, szóval többet látott lovat élőben mint én akkor kiröhögtek, hogy te tényleg beveszed ezt a mesét?
Most akkor ez igaz, vagy sem?
2010. dec. 29. 17:56
1/16 anonim válasza:
nekünk van lovunk és állva alszanak. csak néha fekszenek le a porba fürödni mint a kutyák, vagy napozni.
2/16 anonim válasza:
A lovak egyáltalán nem alszanak állva! sokat fekszenek és úgy alusznak az istállóban, ezért elég sokat kell kefélni őket reggelente, ha tisztán szeretnénk kilovagolni!
3/16 anonim válasza:
Attól, hogy valaki lovak közelében él, és lovagol attól még nem lesz szakértő!Nem muszáj értenie a lovakhoz, azért mert lovagol!
Amúgy a Lovak nem állva alszanak!
Állva csak egy ún. éber álomban vannak.
Amikor mélyen alszanak akkor lefekszenek!
4/16 anonim válasza:
5/16 anonim válasza:
Dehogy alszanak állva... Én is lovagolok és láttam már lovat aludni..
6/16 anonim válasza:
Miért tudnak állva aludni a lovak?
Tudnak , de nem alszanak úgy.
7/16 anonim válasza:
szerintem ez körülménytől függ.
8/16 anonim válasza:
Az emberekhez képest a lovaknak nincs szükségük túl sok alvásra, és nem is alszanak olyan mélyen, inkább csak szenderegnek. A legkisebb gyanús zaj is elég számukra ahhoz, hogy azonnal felriadjanak. A vadonban ilyenkor villámgyorsan elvágtatnak. Ahhoz, hogy gyorsan eltudjanak menekülni, állva is kell tudniuk aludni. Elsősorban azok az öreg és beteg lovak alszanak így, amelyeknek komoly gondot okozna a felállás. Ezzel szemben a fiatal lovak inkább fekve alszanak, legtöbbször a hasukon, vagy elnyúlva az oldalukon. A kiscsikóknak - akárcsak a gyerekeknek - igen nagy az alvásszükségletük. Az azonban sosem fordulhat elő, hogy egy csoporton belül valamennyi állat egyszerre aludjon. Közülük legalább egy éberen és gondosan figyeli a környéket, hogy a legkisebb veszély jelére riaszthassa a társait. Az egészséges, fiatal lovak villámgyorsan fel tudnak kelni. Először mellső részüket emelik fel, azután magasba lökik a hátsó részüket is.
9/16 Brigi ^^ válasza:
Csak azok a lovak alszanak fekve, akik nem túl súlyosak. Minél nehezebb egy ló, annál többet alszik állva, mivel ha lefekszik akkor a súlyával összenyomja a szerveit. Kicsit hülyén fogalmaztam, de remélem megérted. Az állva alvó lovak úgy alszanak, hogy "kiakasztják" az egyik lábukat és a többin állnak. Így ha már eleget pihent az a lábuk, akkor jön a következő.
10/16 anonim válasza:
nekünk néha lefekszik nem sokszor
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!