(Lovasok) Nem megy az ügetés. Hogyan tudok változtatni?
Fél éve( kisebb kihagyásokkal kb. 4 hónapja) lovagolok( futószár+voltizs(voltige) heveder).Konkrétan a könnyű ügetés nem megy.Nem tudom elkapni a ló ütemét( ritmusát).Hogyan tudnék ezen változtatni?
A tanügetéssel is problémám van.Nem tudok együtt mozogni a lóval.Hogyan sikerülhetne?
Nagyon köszönöm a HASZNOS válaszokat!
13/L
Hát tudod, leírni ezt nehéz, magadnak kell megérezned, de próbáld meg magadban ütemezni, egy-kettő, egy-kettő stb....
és minden másodikra kiemelkedsz.
hát... igazából hasznos választ erre nem nagyon tudok adni, mert érezni kell...
vagy ha más nem, próbálj meg egy kicsit csak az ütemre koncentrálni, hallgasd, esetleg "kattogj" a száddal halkan magadnak, hogy fejben felvedd a ritmust. és úgy. térddel szorítsd és mondogasd magadban, fel-le, fel-le... :D
Szia, hát eleinte nekem sem ment a könnyű ügetés mindig erőből akartam felállni, de az a lényege hogy kihasználd a ló lendületét és ne erőből állj fel, a kengyel meg ottvan abba beleállsz az is segít, persze votizsnál nem:S
amugy az ütemet nem nehéz elkapni mert 2 ütemű jármód szóval egyik ütemnél felállsz másiknál leülsz! :)
a tanügetés nekem se nagyon megy még:S mostanába abba is hagytam azért:S
de annak az a lényege hogy puhán kövesd a ló hátát, a csipődet kell körkörösen mozgatni hogy kényelmesen ülj!:)
Sok Sikert hozzá! :)
Köszi a HASZNOS válaszokat!
Aki meg nem azt adott az egy hülye!
Az előző jól mondta, a ló külső első lábával kell együtt mozognod, de egy edző is sokat segítene. Szokták mondani h fel, meg h le. Gyakorlás kérdése, meg lehet érezni az ütemet
itt az elején nagyon hasznos a kengyel, valószínűleg izomzatod sincs meg ahhoz h kengyel nélkül menjen.
tanügetés:
kengyel nélkül, v voltige-ban még jobb
csak lazán, nem szorítva a lovat, finoman együtt mozogni vele.
különböző lovakon teljesen más érzése van mindkét fajta ügetésnek.
lehet h ki kéne próbálnod egy két másik lovat, van olyan, amin nagyon könnyű :)
sok sikert!
egyébként merre laksz, hol lovazol?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!