Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Milyen lovat vegyek?

Milyen lovat vegyek?

Figyelt kérdés

Vágta szinten lovagolok, immár 10 éve űzöm a sportot.

Ló vásárlás felmerült már előbb is, de most lett meg rá az elegendő pénz.Lovasok.hu-n néztem.

Kettő ló között vacinálok:

1.Arab félvér,herélt, 8 éves, 145 cm, tehát póni.(3 cm mennyit számít....)papírok, vérvétel stb. Rendben vannak, de a származási ismeretlen, lóútlevele van.

2.Tisztavérű lipicai, herélt, de 12 éves, 160 cm, papírok és minden más rendben.

Mindkét ló ugyanannyiba kerül,

nov. 9. 14:25
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Menj el, próbáld ki őket.
nov. 9. 14:29
 2/12 anonim ***** válasza:
77%

10 év a sportban és nem tudod hogy el kell menni kipróbálni?

2 teljesen különböző típusú lovat írtál le, amelyik illik hozzád, nem tudjuk

nov. 9. 14:34
 3/12 anonim válasza:
67%
Hintalovat!
nov. 9. 15:16
 4/12 A kérdező kommentje:

Nyilván el kell mennem kipróbálni, de itt a kérdés az az lenne, hogy megéri 12 éves lovat venni vagy inkább jobban megéri 8 éves lovat venni, akinek nem tudni a számazását és kisebb.

(Én 163 cm vagyok)

nov. 9. 15:27
 5/12 A kérdező kommentje:

3. Válaszoló

Legyél szíves más kérdésnél ,,hintalovazni"

Mert én nem vagyok vevő a hülyeségre, köszönöm szépen!

nov. 9. 15:30
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Figyelj itt először nem a kor a kérdés hanem hogy mire akarod használni. A tizenkét éves még nem öreg (főleg ha első lónak akarod). A nyolc éves is a pont jó kategóriábn van. A származás egyelőre nem hiszem hogy számít ha csak nem tenyészteni akarsz, amit ugye herélttel nem is lehet, vagy ha nem akarod kiállításokra vinni. Innen már nincs más lehetőséged csak hogy menj el és próbáld ki mind a kettőt. Ha egyik sem jó akkor keresgélj tovább. Én előbb a lipicait nézném meg, de nem zárnám ki egyiket sem
nov. 9. 17:12
 7/12 A kérdező kommentje:
Köszi 6. Válaszoló
nov. 9. 18:01
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
8-12 éves állatok kb. egykorúak, itt a döntésedben ezek a számok a legkevésbé fontosak. A többit 6-os leírta.
nov. 9. 19:02
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Megnéztem mindkét lovat.

Az ismeretlen származású ló ( aki arab félvér néven fut) nem póni! Hanem kisló. Nem tudhatjuk mekkora és milyen testalkatú vagy, de ha magasabb és erősebb alkatú akkor a lipicai jobb választás lenne. A lipicait haladó lovasnak ajánlják inkább, a kérdésedből ítélve nem vagyok benne biztos, hogy ebbe a kategóriába tartozol, de az arab félvér lovat sem feltétlenül ajánlanám neked a lónál olvasható tulajdonos leírása alapján. Nem csak a vásárláshoz, de a későbbiekhez is.. lenne melletted hozzáértő edző ? Lovardában tartanád? De gyanítom nincsen edződ, mert akkor őt kérdeznéd. A vágta szint nem tudjuk mit takar pontosan, sokan eljutnak a vágtáig, de az koránt sem azt jelenti, hogy valaki jól is lovagol. Én azt ajánlom, hogyha nincs mindenképpen keress egy edzőt és egy jó lovardát és az edződ segítségével válassz lovat. Ha van edződ és ő ajánlaná neked ezeket a lovakat( ő látja hogy lovagolsz) akkor menjetek el és próbáljátok ki mindkettőt, vigyetek allatorvost és máris egy tisztább képet láttok.

nov. 10. 08:38
 10/12 A kérdező kommentje:

2 edzőm is van, 63 kg vagyok, szerintem ez még nem sok a kislónak.Elég sokat ültem az évek során lipicain, ezért nagyon megkedveltem őket, emiatt húzok felé talán egy kicsit jobban, de az arab félvért is ki fogom próbálni.

Az edzőimtől eddig azért nem kértem segítséget, mert nem tudom mit szólnának hozzá, hogy nem az ő tenyészetüktől veszek lovat.

nov. 10. 14:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!