Milyen lovat vegyek?
Vágta szinten lovagolok, immár 10 éve űzöm a sportot.
Ló vásárlás felmerült már előbb is, de most lett meg rá az elegendő pénz.Lovasok.hu-n néztem.
Kettő ló között vacinálok:
1.Arab félvér,herélt, 8 éves, 145 cm, tehát póni.(3 cm mennyit számít....)papírok, vérvétel stb. Rendben vannak, de a származási ismeretlen, lóútlevele van.
2.Tisztavérű lipicai, herélt, de 12 éves, 160 cm, papírok és minden más rendben.
Mindkét ló ugyanannyiba kerül,
10 év a sportban és nem tudod hogy el kell menni kipróbálni?
2 teljesen különböző típusú lovat írtál le, amelyik illik hozzád, nem tudjuk
Nyilván el kell mennem kipróbálni, de itt a kérdés az az lenne, hogy megéri 12 éves lovat venni vagy inkább jobban megéri 8 éves lovat venni, akinek nem tudni a számazását és kisebb.
(Én 163 cm vagyok)
3. Válaszoló
Legyél szíves más kérdésnél ,,hintalovazni"
Mert én nem vagyok vevő a hülyeségre, köszönöm szépen!
Megnéztem mindkét lovat.
Az ismeretlen származású ló ( aki arab félvér néven fut) nem póni! Hanem kisló. Nem tudhatjuk mekkora és milyen testalkatú vagy, de ha magasabb és erősebb alkatú akkor a lipicai jobb választás lenne. A lipicait haladó lovasnak ajánlják inkább, a kérdésedből ítélve nem vagyok benne biztos, hogy ebbe a kategóriába tartozol, de az arab félvér lovat sem feltétlenül ajánlanám neked a lónál olvasható tulajdonos leírása alapján. Nem csak a vásárláshoz, de a későbbiekhez is.. lenne melletted hozzáértő edző ? Lovardában tartanád? De gyanítom nincsen edződ, mert akkor őt kérdeznéd. A vágta szint nem tudjuk mit takar pontosan, sokan eljutnak a vágtáig, de az koránt sem azt jelenti, hogy valaki jól is lovagol. Én azt ajánlom, hogyha nincs mindenképpen keress egy edzőt és egy jó lovardát és az edződ segítségével válassz lovat. Ha van edződ és ő ajánlaná neked ezeket a lovakat( ő látja hogy lovagolsz) akkor menjetek el és próbáljátok ki mindkettőt, vigyetek allatorvost és máris egy tisztább képet láttok.
2 edzőm is van, 63 kg vagyok, szerintem ez még nem sok a kislónak.Elég sokat ültem az évek során lipicain, ezért nagyon megkedveltem őket, emiatt húzok felé talán egy kicsit jobban, de az arab félvért is ki fogom próbálni.
Az edzőimtől eddig azért nem kértem segítséget, mert nem tudom mit szólnának hozzá, hogy nem az ő tenyészetüktől veszek lovat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!