Lovat vagy pónit vegyek? több lent
2-es, fogalmam sincs mit írtál, de megpróbálom elmagyarázni.
A póni kifejlett állapotában is 120 cmnél alacsonyabb, 148 cmig kisló, 148 cm marmagasság felett pedig nagy ló. Ami nem kifejlett, az a csikó, és nem azt mérjük. És a póni teljesen más mint egy nagy ló, nem külön faj, de nagy a különbség lovaglásilag.
Kettes minek kommentelsz, ha közöd sincs a témához? Én sem megyek írogatni az autós kérdések alá, mert nem értek hozzá. Ment a jelentés!
A kérdezőnek pedig : 150 cm - es ló “hivatalosan” már nem kisló, de értem a lényeget, hogy számodra az alacsonyabb lovak kényelmesebbek. Szerintem előre ezt ne határold így be. Ha ott tartasz majd, próbálj ki több lovat/ kislovat és majd amit hoz az élet. Gondolom edzővel mész majd, aki úgyis fog tanácsokat adni neked, melyik ló való neked. Nyilván nem csak méretileg. Nem azt mondom, hogy az nem számít, de vannak annál sokkal sokkal fontosabb dolgok is amikor lovat veszünk.
Nem 7es. A legtöbb versenylovas is alulképzett, főleg az ugrósportban, még egy versenyzőnek sincs sokszor fogalma arról, hogy képzett ló, csak dobálózik hogy így meg úgy támaszkodik a lova, közben meg csak feszelegnek oda vissza egy talajmunka során is.
És igen persze, akinek nem inge ne vegye magára, a kivétel erősíti a szabályt, nyilván van olyan hobbylovas aki össze tud szedni rendesen egy lovat, és itt rohadtul nem arról beszélek, hogy megveszik alá a százmilliós lovat, hanem akár hogy alap szintről magának képezzen ki valaki. Persze mindenből lehet ellenpéldát felállítani, de nem tudom milyen helyen vagy, ha megcáfolnád, hogy a hobbi lovasok 98%a nem tud összeszedni egy kicsit feszengősebb lovat.
Én egyet tudok érteni az 5össel sajnos..
Rengeteg olyan lovas ismerősöm van, aki hatalmas lovasnak tartja magát, és tényleg jó lovas lehetne, ha jó edzőnél lenne, de így csak mennek tönkre vagy megragadnak egy szinten. És amikor néha elmesélem milyen szépen összeszedetten ugrott a lovam, hogy hogy belépett maga alá stb, az a válasz MINDEN ismerősöm részéről, hogy igen-igen az ő lovuk is, és küldenek videót ahogy lovagolnak, és látom hogy full szét vannak esve mindketten, nulla összeszedettséggel mennek, de ő meg mondja hogy látos milyen kereken megy? Én meg állok hogy... "Aha.."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!