Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Hogyan kell lohaton kanyarodni...

Hogyan kell lohaton kanyarodni a loval?

Figyelt kérdés

2023. okt. 27. 07:53
 1/4 anonim ***** válasza:
24%
Amelyik irányba megy a feje, arra megy a teste is, magyarul ha jobbra mennél, a kantárt jobb kézzel húzod, plusz az oldalába rúgsz a csizmasarkával a jobb oldalon...
2023. okt. 27. 07:57
 2/4 A kérdező kommentje:
Ohh ertem koszonom!
2023. okt. 27. 08:54
 3/4 anonim ***** válasza:
91%

Nem a fejét követi.

Ha meghúzod a szárat azon az oldalon, amerre kanyarodni szeretnél, akkor a ló húzást fog érezni a szájában. Ez nem kellemetlen, de nem is egy kellemes dolog - olyan, mintha finoman lökdösném a válladat. Nem bánt, de örülnél, ha abbahagynám.

De ha csak úgy felülnék egy random betanítatlan lóra, az nem értené, hogy miért birizgálom a zablát a szájában.

Rugdosni meg pláne nem szoktuk a lovat. Csizmasegítség van, ami annyit takar, hogy finoman tolod a sarkaddal a lovat (mintha tényleg, fizikailag is a helyes irányba akarnád tolni a testét) - ez már tényleg olyan gesztus, mintha én tolnék egyet finoman rajtad, hogy állj arrébb az utamból.

Ha egy idegen ember lennék (hasonlat egy betanítatlan lóhoz), és úgy tolnék egy picit a fejeden, akkor nem értenéd, hogy miért lökdöslek. Ellennyomnál nekem, nem mozdulnál, és még rám is ripakodnál, hogy mit csinálok.

De ha mondjuk a fodrászod lennék (=betanított ló hasonlat) akkor viszont a legapróbb nyomásra is készséggel elfordítod/megdöntöd a fejedet úgy, ahogy én kérem. Tudod, hogy nem akarok rosszat, és neked is jobb, ha együttműködsz.

A hátaslónak megtanították, hogy a jelzések pontosan mit is jelentenek. Mit akar a lovas, mitől hagyja abba a segítségeket, mi is az elvárás.

2023. okt. 27. 09:32
 4/4 Fcityzen válasza:
3-as szépen leírta, én csak annyit tudok, hogy kanyar előtt vissza kell váltani egy sebességet.
2023. nov. 3. 05:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!