Kezdőoldal » Állatok » Lovak » A lovak tudnak szeretni?

A lovak tudnak szeretni?

Figyelt kérdés
Tudnak őszintén, tiszta szívből szeretni, barátságot érezni valaki iránt? Vagy csak a ménes tagjaként veszi gazdáját is akivel x idő óta együtt van, és tudja a helyét: a gazda dominánsabb nála. ??
2010. okt. 15. 21:44
1 2
 11/18 anonim válasza:

ágaskodás, spanyol lépés...tény, hogy a lovaknak rengeteg minden megtanítható, ahogy az is, hogy ezekre a dolgokra 'kényszerítéssel' tudod csak rávenni őket. most nem arról beszélek, hogy vered/ hasonlók, hanem arról, hogy egy feladat elvégzése során az állatnak egy lehetséges 'kiutat' adsz, amivel ő elvégzi a feladatot, mert tegyük fel kényelmetlen neki az adott szituáció, te pedig megdicséred, mert azt látod az egész dologban, hogy 'jajj de okos lovam van, hipp-hopp megtanult valamit'. persze ehhez is kell valamilyen szinten a fejlett agy. igazán nagyon okos ló, amelyiken 100%-osan meglátszik az inteligencia, körülbelül minden 100000. az én lovam sajnos ilyen :( és ezt már tényleg rossz értelemben mondom, mert gyakorlatilag nem létezik olyan hely, ahonnan ne tudná kiszabadítani magát, sőt gyakran nem csak magát, hanem a többi lovat is. a biztonsági csomót akár 4x is áthurkolhatod, kiköti, és volt már arra is példa(nem 1x), hogy a kibetonozott mosóról, amin ugye kopog a patája, úgy szökött le, hogy mellette szerszámozták a lovat és nem vették észre, hogy nincs ott, csak mikor zörgött a zabos. karámba is lehetetlen kirakni, mert lefekszik és kigurul alul és nap mint nap a lovarda kapujába várja a lovászt a zabért. (a drót kerítésen a kutyák rágtak egy kis rést, ő pedig letérdel és kúszik, aztán szabadság és persze egész este a réten legelés) a boksza ajtaján 5 zár van+ maga a toló ajtó, mégis volt már rá példa, hogy a golf pályán találták meg... ezt már tényleg nem tudom, hogy csinálta.

egyébként az, hogy a macskák okosabbak a kutyánál... magyarázd ahogy akarod, annyiról van szó, hogy a macskák inkább magányos, maguknak való állatok a kutyákkal ellentétben, ezért is van ugye, hogy a macskák a lakáshoz kötődnek, míg a kutyák a gazdájukhoz.

és csak, hogy a kérdésre is válaszoljak, igen, a lovak is tudnak szeretni, de ehhez sok, hosszú évnek kell eltelnie!! :)

remélem senkit nem bántottam meg :) ha meg vmi nem tetszik lehet lepontozni!

2010. dec. 10. 15:53
 12/18 A kérdező kommentje:
enyém is kioldja a zárakat, de azért nem ilyen mértékben :D nem lehet hogy vki kiengedte? ezt azért nehéz elképzelni hogy ötzárasajtón, kislyukú kerítésen átmegy
2010. dec. 10. 16:49
 13/18 anonim válasza:

tudom, hogy érdekes, de én már megszoktam az ilyesfajta dolgokat mellette . egyébként senki nem engedi ki, mert a gondnok kint alszik, tehát feltűnne neki ha valaki ezzel szórakozna, ő pedig tiszta ideg szokott lenni, mondjuk megértem, nem lehet kellemes -8 fokba hajnalba lovat kergetni :D főleg, hogy a drága paci azzal szokott játszani, hogy oda engedi egy méterre magához, aztán elrohan... megint oda engedi magához, megint elrohan... ha meg ki volt kötve és úgy szabadult el és rálépsz a kötél végére kirántja magad alól a lábad... nem jó játék, én már próbáltam, ráadásul sárba xD amikor meg a drót kerítésen bújt ki, 2 dologból is biztosak voltunk benne, hogy magától jött ki... 1: a lyuknál körbe sörény szálak voltak és láss csodát, a lónak folyton kopott a sörénye xD 2: az egész lovarda körül drót kerítés volt és csak a kapun lehetett bemenni (milyen logikusan hangzik... lehet, hogy okosabb vagyok a macskáknál? =3)

,amin viszont lakat volt és csak a tulajnak volt hozzá kulcsa :)

egyébként bocsi, hogy össze-vissza ugrálok múlt és jelen időbe, csak már váltottunk párszor helyet, de mindenhol voltak húzásai...

2010. dec. 10. 17:54
 14/18 A kérdező kommentje:
szerintem megkéne nevelni ezt a lovat, megengedhetetlen ahogy viselkedik. elkell verni valahányszor kint találjátok, egy ideig duzzogni fog és már csak azért is kimegy, aztán rájön hogyha a helyén marad+viselkedik még meg is lesz dicsérve. az megengedhetetlen, hogy kirántsa alólad a saját lábad! kell, hogy tiszteljen és azt csinálja amit te akarsz
2010. dec. 11. 18:26
 15/18 Vandavivi válasza:
Biztos hogy tudnak! :)
2011. febr. 14. 19:08
 16/18 anonim válasza:

én példát is feltudok erre hozni:)

A lovardában ahol lovagolok tábor volt, és minden edzésen más lovat kaptunk, de én amikor járok, mindig ugyanazon a lovon ülök <3 Mindig én csutakoltam és szereltem fel táborban is másoknak. Kb minden szabadidőt vele töltöttem. Megfürdettem, kivittem kicsit legelni... mindent:)

Viszont! Egyik edzésen új lovat kaptam, akiben nem is bíztam, a nyerge is kényelmetlen volt és nagyon hiányzott az én pacim:( és leestem ő pedig megijedt és véletlenül ahogy vágtába ment belém rúgott és óriási púp keletkezett a térdem alatt.

Ezek után nem engedtek lóra pár napig, és emiatt állandóan sírtam, de ugyanúgy bejártam az én kedvenc pacimhoz és vele voltam. Elsírtam magam mellette többször is ő pedig rámnézett utána elkezdett bökdösni a fejével, majd lehajolt és megnyalta a térdem:) azóta biztos vagyok benne, hogy ő is érzi mennyire szeretem őt és ő is viszont így van vele:)

Mellesleg a paci aki leejtett utána több napig mindig elfordult tőlem, majd amikor vittem neki cukrot akkor hálásan megköszönte és odadugta a fejét hozzám:) Szóval IGENIS TUDNAK SZERETNI A LOVAK! :')

2011. febr. 15. 22:11
 17/18 anonim ***** válasza:
Nekem volt egy lovam, csak el kellett vinni. És amikor 8 hónap után mentem hozzá még akkor is megismert, és odajött hozzám. Szóval tudnak.
2011. aug. 9. 09:32
 18/18 anonim ***** válasza:
Nagy előszeretettel hangoztatjátok a kutyát és a lovat együtt.Barátságot nem, legfeljebb ragaszkodást tudnak érezni. Miben nyílvánul meg egy ló általi szeretet? Abban, hogy a szájával megfogja a kabátodat, vagy a hajadat,a box rácsot épp úgy matatja mint téged ha rács van közelebb hozzá. Valakivel fogasd meg a kutyádat, menj jó távol tőle és engedje el, az aki éppen fogta. A kutyád oda fog rohanni hozzád. Ugyan ezt játszd el a lovaddal, eszébe sem jut odamenni hozzád az első széna, vagy fűcsomónál megáll és nekiáll zabálni! Az, hogy szeretitek a lovat, bár jó néhányan vagytok akik még csak hallottatok a "paciról", emberi tulajdonságokkal nem kellene őket felruházni!!
2011. dec. 11. 00:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!