Kezdőoldal » Állatok » Lovak » A ló a szekeret valójában...

A ló a szekeret valójában "tolja" vagy "húzza"?

Figyelt kérdés

Nemrég ezen vitatkoztam az egyik ismerősömmel, mert ő azt mondta hogy a ló a szekeret "húzza" amíg én azt mondtam hogy "tolja".

Gondolom azt hihette hogy nem vagyok normális, pedig meg is indokoltam azzal az elméletem, hogy a ló a szügyére kötött szügyellőt tulajdonképpen tolja maga előtt és ez a tolóerő vonja maga után a szekeret.

Kíváncsi lennék hogy ki mit gondol, hogy "tolja" a ló szekeret vagy "húzza"?

2023. márc. 30. 13:02
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
76%
2: Irreleváns, hogy az erő milyen közvetítő közegen halad át. Ha számítana, akkor egy ember puszta kézzel húzna, kesztyűben tolna ugyanazon tevékenység közben? :D
2023. márc. 30. 22:14
 32/35 anonim ***** válasza:
80%
Húzza!!!
2023. márc. 31. 18:25
 33/35 A kérdező kommentje:

# 30

"A nyomorék k.zós privát üzeneteidet meg tartsd meg magadnak! A következőt már be fogom jelenteni, köszi."

Remélem ez nem nekem szólt? 😮

Én ugyanis ártatlan vagyok. Én csak poénból tettem fel a kérdést (na meg persze kicsit tudományos, nyelvtani és filozófiai szempontból is), viszont eszembe nem jutna bárki felmenőjét sértegetni vagy személyeskedni még akkor sem, ha én ugyanezt kaptam adott esetben cserébe.

2023. ápr. 1. 10:55
 34/35 A kérdező kommentje:

Visszatérve a kérdésre;

Én úgy tekintek erre, mint egyszerre eldöntendő kérdésre, ugyanakkor egyértelmű tényekre.

Legalábbis annak értelmében, hogy a meglévő tények közül melyiket tekinthetjük valósnak, mert mindenkinek van egy egyéni álláspontja, nézőpontja, felfogásmódja, megközelítése stb. - ami engem személytől függetlenül mind külön-külön érdekel (azaz ha minél több választ kapok erre a kérdésre, én annál jobban fogok örülni 🙂).

Föltehettem volna ezt a kérdést a "Tudományok" részlegen is, de mivel én nagyon szeretem a lovakat (kb. mint a kutyákat) ezért úgy gondoltam hogy ennek a kérdésnek inkább a "Lovak" témában a helye. 🙂

2023. ápr. 1. 11:34
 35/35 anonim ***** válasza:
87%
A ló a szügyelőre tolóerőt fejt ki, a szekér viszont a szügyelő mögött van ezért azt húzza.
2023. ápr. 20. 23:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!