Mi a megoldás valójában?
Van egy pónim, aki már 10 éves. 130 körüli magassággal rendelkezik. Mikor megvettem, akkor még semmi bajom nem volt, de egy rossz leszállásnál magam alá fordult a bokám, ami sérülékeny.
Most újra megsérültem, megröngtenezték, azt mondták sose lesz a régi, ilyen marad.
A lovamnak meg lett tanítva a lefekvés és a meghajlás is, pont azért hogy könnyebb legyen felszállni, mert pont a jobb bokám sérült meg.
Ez működik is úgy néz ki. Szőrén nem akarom lovagolni, mert tönkremegy a háta.
Viszont nem kényelmetlen neki, ha csak tanügetek vele?
Az edzőm tanácsa az, hogy melegítsem be futószárazon és az ügetést hagyjam ki, csak a lépés és a vágta legyen a két jármód, amiben közlekedek a lóval.
Eladni nem szeretném, ha bár ezt tanácsolták, mert hogy a jobb lábamat nem igen terhelhetem a kengyelben.
Mióta bejött a sérülés, azóta csak terepre járunk.
Attól még nyugodtan lovagolhatod nyeregben, hogy a kengyeleket leveszed, vagy nem használod, vagy csak időnként. Nem tudom, mi a célod a lovaglással, de azért az ügetés egy elég fontos jármód... ha az ülésed és a ló képzettsége, hátának alakulása megfelelő, kiülheted, de én azért próbálkoznék, esetleg beruházhatsz gumit kengyelre is, hátha.
A felszállás problémáját viszont nem értem, székről simán megoldható úgy, hogy ne kelljen a jobb lábadat terhelned egy kicsit sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!