Ha otthon tartok lovat akkor is kiadhatom felestartásba? Vagy ez csak lovardában tartott lóval lehetséges?
Láttam egy ilyen hirdetést egy lovas csoportban. A csaj csak úgy adta volna oda a lovát felestartásba, ha akadémiai kurzusokon vesz részt a felestartója. Szóval a feles fizethette volna a bértartás felét, az akadémiai oktató díját, a kiszállási díjat pl. Gőblyöshöz, és örülhetett volna, hogy milyen szuper lehetőség, hogy tanulhat akadémiai lovaglást :D Azt is kikötötte, hogy terep aztán nincs, oda csak ő jár a lovával. Nagyon sokszor az van a felest kereső gazdáknál, hogy ők voltaképpen csak lehetőséget akarnak, hogy a lovuk tanuljon Gőblyöstől, és valaki más fizesse.
Ezt csak ki kellett adnom magamból, bocsi. Az ismerőseim közül amúgy többen folytatják azt a rendszert, amit te leírtál.Annyi, hogy ha megszabod, hogy hetente hányszor, pontosan mikor és hol lehet lovagolni, illik, hogy kicsit kevesebbet kérj el, de ennyi. Szerintem lehet érte pénzt kérni, lesz, aki kapni fog az alkalmon.
Lehetni lehet, akármilyen feltételekkel, ha találsz valakit, akinek ez megfelel
Az már más kérdés, hogyha pénzt kérsz érte és valaki feljelent vagy pedig baleset történik akkor nagyon megütheted a bokád. Hiába irattál alá vele felelősségvállalási nyilatkozatot, hiába van szerződés, akkor is.
Anno én ezért hagytam inkább ezt a dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!