Ha otthon tartok lovat akkor is kiadhatom felestartásba? Vagy ez csak lovardában tartott lóval lehetséges?
Ha jol ertem, neked csak egy csicska kell, aki akkor lovagol, amikor te mondod, ott ahol te mondod, a te lovadon.
Ez nem felestartas.
Én ezért nem kérnék pénzt a helyedben. Te nem felestartót keresel, hanem lovaglópartnert. Most ki dolgozik kinek? Neked az az érdeked, hogy a mindkét lovad mozgatva legyen és ne a te idődből menjen el, a másik félnek meg a lovaglás. A másik fél meg simán mondhatja, hogy ok lemozgatom a lovad, de te fizess nekem.
Szóval ha találnál egy fix lovaglópartnert, akinek van egy terepbiztos tudása, akkor win-win van, mert a te lovad is mozog és a másik is jól jár.
Amúgy merre keresel embert? Mert engem ilyen "kölcsönösen jól járunk" megbeszélés alapján esetleg érdekelhet a dolog.
Szerintem az azért túlzott elvárás, hogy semmit ne kérjen valakitől, aki az ő lovain lovagol... mert a lovak tartása neki is pénzbe kerül. Aki lovagolni akar, annak meg máshol súlyos pénzeket kellene fizetnie.
Nekünk a 2 lovunkon heti 2x, rendszeresen lovaglóktól azt kértük, hogy a takarmány árába arányosan szálljanak be. Mert a zab, a széna stb. nekünk is pénzbe kerül, nem is kevésbe. Volt, hogy hoztak egy zsák zabot például, vagy amikor szállítás volt, a széna árába beszálltak.
Így mindenki jól jár, nekünk is valami visszajön a takarmány árából, ők meg sokkal olcsóbban kijönnek, mintha lovardába mennének.
Annyi, hogy egyedül nem engedjük a lovat elvinni senkinek. Illetve előre meg kell beszélni, egyeztetni kell mindent, hogy később vita ne legyen. És azért előtte karámban nézd meg jól az illető lovastudását, hogy ne a mező közepén derüljön ki, hogy nem boldogul el a lóval. Nálunk az is feltétel volt, hogy nagykorú legyen az illető, mert bármikor, bármi lehet, és nem akartunk ebből gondot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!