Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Szerintetek az jó lovamnak ha...

Szerintetek az jó lovamnak ha heti 3-4-5x tudok kimenni hozzá suli miatt? (mármint bértartásba van) Szünetekbe minden nap.

Figyelt kérdés

2022. jan. 9. 09:20
 1/10 A kérdező kommentje:
Hétfő, péntek, szombat ki tudok menni hozzá. Meg azokon a napokon amelyiken a suli még engedi.
2022. jan. 9. 09:27
 2/10 anonim ***** válasza:
82%
Minimum 4x menj ki. Ezek után függ a lótól (temperamentum, kor, etetés) és a céltól (hobby, mozgatás, verseny, terápiás lovagolás, stbstbstb). Az én lovam például akkor érzi jól magát ha 2 hetente egyszer pihen, de alakítok rajta ha úgy érzem elbírja a heti 1-2 pihenőt.
2022. jan. 9. 09:46
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem mindegy, hogy van tartva...

Ha nagy helyen, legelőn vagy napközben, más lovakkal, akkor jobban kimozogja magát.

Ha csak egy 20x20-as karámba vannak berakva, vagy pláne kisebben, vagy a boxban áll egész nap, hát, akkor ez nagyon kevés mozgás neki.

Arról nem is szólva, hogy sok hobbi lovas úgy gondolja, hogy egész héten áll a lova, aztán meg heti 1-2 alkalommal menjen neki 50 kilométeres terepeket, vagy ugráljon órákat 120 centin.

Ha nincs rendszeres edzésmunka, az sajna a ló ízületeit indokolatlanul megterheli, és egy idő után egészségügyi gondokat fog okozni.

2022. jan. 9. 10:12
 4/10 anonim ***** válasza:
23%
Elég egyenetlen lenne így a terhelés neki, hogy kettőt meg egyet pihen, aztán megint egyet megy és hármat áll. Hétfő-szerda-péntek-szombat jobb felosztás lenne. Mondjuk nem mindegy, hogy hogyan van tartva, mert a nonstop boxba akkor ez is necces. Meg van fedeles? Iskola időben hogy oldod meg a lovaglást/mozgatást, ha 3kor már erősen sötétedik? Hányadikos vagy? Továbbtanulásra gondoltál már, és ahogy akkor hol lesz a lovad és mennyit tudsz vele foglalkozni?
2022. jan. 10. 08:14
 5/10 A kérdező kommentje:
Boxba van, de mindennap 3-4 órát kinn van a legelőn. Fedelesünk van, és fedeles körkarám is. 8.-os vagyok a városunkban van 3 tovább tanulási lehetőség úgy hogy a lovam lemozgatása nem akkora kérdés. Ha beteg vagyok vagy valami akkor általában a barátnőm szokott ki menni hozzá.
2022. jan. 11. 06:30
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Akkor mi lenne, ha a barátnőd szerdán kimenne és lemozgatná? Így akkor folytonosabb a munka is. Egy jó futószárazás kellőképpen elfárasztja a lovat is agyilag, meg a földi munka amúgy is fontos. Szóval lehet én így oldanám meg, vagy üljön fel, de edzővel.
2022. jan. 11. 07:44
 7/10 A kérdező kommentje:

Az úgy jó lenne, hogy hétfő, szerda, pénteken megyek ki hozzá?

Hétfőn és szombaton felülnék szerdán meg futó szàrazanák.

2022. jan. 26. 08:09
 8/10 anonim ***** válasza:
Az szerintem nagyon kevés. Ha csak 3 napot mész ki, mindenképpen lovaglással tölteném, és a többi napon legelőre menjen a ló, esetleg valaki futószárazza le 1-2x. Azt még mindig nem tudjuk hogy milyen vérmérsékletű a lovad, vagy mi a célod vele (terepezések, versenyek, stb).
2022. jan. 26. 08:14
 9/10 A kérdező kommentje:

A lovam meleg vérmérsékletű

(Magyar félvér és kosbéri).

Teljesen hobbi célra van ( a versenyzés cak nyárra van tervbe).

Most úgy van, hogy hétfő-szombat oktatóval van edzés ott is csak max. rudazunk vagy terepre megyünk. Szerdán meg futószárazok vagy szabadidomítok amit nemrég kezdtünk el.

2022. jan. 27. 08:43
 10/10 anonim ***** válasza:
A vérmérséklet alatt a temperamentumára gondoltam
2022. jan. 27. 10:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!