Volt már tapasztalatotok tisztavérű akhal lóval? Milyennek írnátok le őket?
Vérmérséklet érdekel főleg. Pl. terepen hajlamosak az elrohanásra? Milyen könnyen lehet őket összeszedni? Van bennük díjlovas véna? Nem kell, hogy levadet csináljon, de az alap díjlovas feladatok menjenek. Mennyire együttműködőek? Mennyire rebbenékenyek? Jó az idegrendszerük, vagy inkább arabosan ijedősek?
Köszi előre is, ha valaki megosztja a tapasztalatait. :)
Igen, ópusztaszerről jött, én vagyok a 3. gazdája. Kedves vagy, de olyat írsz, amivel nyilván már tisztában vagyok. Szerinted ezt én így 3 hónap után nem tapasztalom meg?:)
Viszont: nekem a saját tapasztalataim nagyon pozitívak. Érzékeny ló, igen, de végtelenül jóindulatú, jó munkakedvű, készséges és nagyon okos. Öröm vele dolgozni. Nagyon laza, könnyen hajlik, könnyen lazul, és az érzékenysége miatt mindent, de tényleg mindent azonnal lereagál. Az külön öröm, hogy nagyon cuki, mindig kapál és elém jön, ha találkozunk :)
Még írnék egy kisregényt, de dióhéjban ennyi. A legkedvesebb ló, akivel eddig dolgom volt. Nem tudom, hogy ez mennyire fajtatulajdonság, de én imádom. Abszolút nem domináns amúgy, a többi ló simán szétrúgja, úgyhogy külön karámban van. Nem ijedős, nem rebbenékeny, az előző gazdája tök jól érzéketlenítette. talán abban más, mint egy átlag ló, hogy a munkatempója nagyon gyors, viszonylag nehéz alkalmazkodni hozzá. Szép, ütemes, lendületes vágtája van, de ha nincs rendesen szárra lovagolva, előreesik és elrohan. Nem ijedős, ha koncentrál és állítva van, de ha nézeget, és észrevesz valamit, simán gyorsulni kezd.
Szóval én szeretem, imádom, èlvezem, nagyon jó társam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!