Volt már tapasztalatotok tisztavérű akhal lóval? Milyennek írnátok le őket?
Vérmérséklet érdekel főleg. Pl. terepen hajlamosak az elrohanásra? Milyen könnyen lehet őket összeszedni? Van bennük díjlovas véna? Nem kell, hogy levadet csináljon, de az alap díjlovas feladatok menjenek. Mennyire együttműködőek? Mennyire rebbenékenyek? Jó az idegrendszerük, vagy inkább arabosan ijedősek?
Köszi előre is, ha valaki megosztja a tapasztalatait. :)
Ha valóban érdekelne a fajta, utána olvasnál. Van Magyarországon akhal ménes, ott mindent lehet olvasni róluk. Illetve rengeteg másik helyen is mivel egy ismert, eredményes fajta.
De egy cseppet sem vagyok hajlandó támogatni téged, nyers lovat veszel és eljátszadozol vele. Olyan hibákat rögzíthetsz a lóban ami a tapasztalatlanságodból és a kontárkodásodból fakad.
Talán nem is akhal kéne neked.
Miért vagy ennyire rosszindulatú? Nyilván nem csak és kizárólag a gyakorikérdésekről tájékozódok, de érdekelnek az emberek személyes tapasztalatai. Meg mi az, ha valóban érdekelne? Áll mellettem egy döntőbíró, aki eldönti, hogy miről lehet itt kérdést feltenni, mert csak arról lehet, ami nem igazán érdekel, csak egy kicsit, vagy mi a fene?
Az, hogy te mit támogatsz és mit nem, meg miben érint engem? Menj, add ki a frusztrációd máshol.
Ez nem rosszindulat volt. Akit ténylegesen érdekel valami, utána néz, olvas, rengeteg helyen és nem gyakorin kérdezősködik. Sokkal pontosabban tudsz tájékozódni úgy, mint így.
Miben érint téged? Eddig még érdekelt az én tapasztalatom az akhal fajtával, úgy látom már mégse annyira :) de nem is baj, gyereknek tűnsz még, hirtelen fellángolással.
Mindig megdöbbent, hogy milyen hihetetlen rosszindulatúak tudnak lenni a magyarok.
Megkérdeztem, hogy kinek milyen tapasztalata van egy fajtával, és rögtön jön a jó magyar szokás, a másik tudásának tesztelgetése, lefikázása. Mit vársz? Disszertáljak neked gyakorikérdéseken a lovas tudományomból? Komolyan nem értem, hogy miért nem lehet a kérdésre válaszolni. Leírtam, hogy egyelőre semmit sem tervezek, és a személyes élmények érdekelnek, erre kioktatsz, hogy ne itt kérdezősködjek. Erre van az oldal, te fapina.
"Abszolút nem ismerem a fajtát, de gondolkozok rajta, mert küllemre nagyon tetszenek"
Tehát meg se próbáltál utána nézni, egyből egy ilyen oldalon kérdezősködsz mert könnyebb. Ha előbb utánam nézel, és egy kis tudással jössz ide kérdezni megint más.
"Egyelőre nem tervezek semmit, de nem szoktam belovagolt lovat venni, csak nyers háromévest, vagy attól lefelé."
Kizárt hogy van bármi féle szakképesítésed ehhez, mert akkor tudnád, hogy előbb kell egy kis háttér tudás ahhoz hogy kérdezz és a válaszokat tudd mérlegelni hogy valós lehet-e vagy van benne túlzás, vagy mennyire hozzáértő írhatta ezt. Minden információt szelektálni kell, mert ha mindent elhiszel akkor téged már sokszor beetettek valami hülyeséggel.
Továbbá ha lenne bármilyen szakmai tapasztalatod, végzettséged, pontosan tudnád, hogy az olyanok, akik bármiféle tudás nélkül lovakat képeznek ki, többet ártanak mintha hozzá se nyúlnának. Nem zavarna, hogy "próbára tesz" itt egy idegen, mert tudnád, hogy jogosan. De te előbb tartozol azok közé, akik hobbiból lovakat tesznek tönkre mint a szakképzett emberekhez.
Rajtakaptál, kár itt magyarázkodni. Egy tizenkét éves kislány vagyok, aki azért érdeklődik mások élményeiről az akhalokkal kapcsolatban, mert unatkozik, és neki nem érdemes válaszolni. Na menj arrébb.
Akinek van még tapasztalata, amit megosztana, annak örülnék. :)
Nekem félvér akhalom volt feles tartásban. Igazából korábban már leírtak mindent. Kb minden ami érdekel nevelés és tanítás kérdése mint az összes lónál.
Valóban elég tapasztalatlannak tűnsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!