Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Ezt miért csinálhatta?

Ezt miért csinálhatta?

Figyelt kérdés

Olyan lovon lovagoltam legutóbb, akin eddig még soha, szóval nem ismertük igazán egymást előtte. Készséges, okos ló, szeret dolgozni is. Amikor leszálltam róla, akkor elkezdett bökdösni a fejével, konkrétan belém törölte az összes nyálát, taknyát. Ezt betudtam annak, hogy vakarózott, mert utána a lábát dörzsölgette a fejével.

Viszont amikor mentünk ki a karámból, kinyitottam a kiskaput, megálltam mellette, hogy fáradjon ki, de odajött hozzám, és nekinyomta a hasamnak a fejét. Így "beszorultam" a ló feje és a kiskapu közé. Nem erősen csinálta, nem nyomott, nem szorított, csak támaszkodott vagy nem is tudom. De így voltunk egy darabig, amíg el nem álltam onnan. Ezt vehetem bújásnak vagy incselkedett? Nem véltem felfedezni semmi agressziót a mozdulataiban, amikor lenyergeltem, akkor a nyeregtartó vashoz támasztgatta a fejét.

2021. jún. 17. 10:20
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
77%
Csak ismerkedni akar :)
2021. jún. 17. 10:24
 2/20 anonim ***** válasza:
78%
Lehet csak viszketett a feje🤷🏼‍♀️
2021. jún. 17. 10:32
 3/20 anonim ***** válasza:
48%

Ez a tiszteletlenség jele.

Ha a ló megvakarja a fejét benned azt jelenti, hogy alsóbbrangúnak tekint magánál és egyáltalán nem tisztel. Nem szabad neki hagyni.

2021. jún. 17. 10:55
 4/20 anonim ***** válasza:
20%
Ez a csatlakozás jele. Legközelebb próbáld ki úgy is hogy hátat fordítasz neki ha ugyanezt csinálja hogy érint akkor csatlakozott ez a bizalom jele.
2021. jún. 17. 11:24
 5/20 anonim ***** válasza:
84%
Ahova én járok lovagolni, ott is van egy ló aki ezt szokta csinálni velem. Szinte mindíg rajta lovagolok és semmi rosz indulat nincs benne, nem hiszem, hogy tiszteletlenségből csinálná. Lehet, hogy azt akarja, hogy simogasd vagy viszket a feje stb,de szerintem nagyon aranyosak amikor ezt csinálják úgyhogy én szoktam neki hagyni, még akkor is amikor eszik és a kajájának a fele a pólómon köt ki. Szerintem ilyenkor inkább megbíznak az emberben, főleg ha be is csukják a szemüket.
2021. jún. 17. 11:49
 6/20 A kérdező kommentje:

Igen, a vakarózás az nekem sem tetszett, ott kicsit én is inkább a tiszteletlenséget véltem felfedezni. De amikor odajött, lehajolt és nekem, a hasamnak támasztotta szemből a homlokát, a fejét, azt nem tudtam mire vélni. Akkor nem vakarózott, nem mozgott, csak volt.

Egyébként lehet, hogy viszketett is csórikám, martak már a szúnyogok rendesen este 7 körül.

2021. jún. 17. 12:00
 7/20 anonim ***** válasza:
33%
Írtam! Csatlakozott. Olvas utána ló etológia vagy olvass monty roberts könyvet.
2021. jún. 17. 16:34
 8/20 anonim ***** válasza:
* Olvass utána
2021. jún. 17. 16:34
 9/20 anonim ***** válasza:
100%
Attól hogy beléd vakarózik még nem a tiszteletlenség jele. Régen én is hallottam róla, de edzőm megcáfolta
2021. jún. 17. 19:32
 10/20 anonim ***** válasza:

Pedig nagyon is a tiszteletlenség jele.

Csatlakozáskor nem ér hozzád a ló, hanem követ és elfogad a vezérének.

De ha beléd törli a fejét, vagy akár belép a személyes teredbe engedély nélkül az nagyon nagy tiszteletlenség. Ha engedélyt adsz rá akkor hozzád bújhat, de engedély nélkül nem.

2021. jún. 17. 19:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!