Ezt miért csinálhatta?
Olyan lovon lovagoltam legutóbb, akin eddig még soha, szóval nem ismertük igazán egymást előtte. Készséges, okos ló, szeret dolgozni is. Amikor leszálltam róla, akkor elkezdett bökdösni a fejével, konkrétan belém törölte az összes nyálát, taknyát. Ezt betudtam annak, hogy vakarózott, mert utána a lábát dörzsölgette a fejével.
Viszont amikor mentünk ki a karámból, kinyitottam a kiskaput, megálltam mellette, hogy fáradjon ki, de odajött hozzám, és nekinyomta a hasamnak a fejét. Így "beszorultam" a ló feje és a kiskapu közé. Nem erősen csinálta, nem nyomott, nem szorított, csak támaszkodott vagy nem is tudom. De így voltunk egy darabig, amíg el nem álltam onnan. Ezt vehetem bújásnak vagy incselkedett? Nem véltem felfedezni semmi agressziót a mozdulataiban, amikor lenyergeltem, akkor a nyeregtartó vashoz támasztgatta a fejét.
Ez a tiszteletlenség jele.
Ha a ló megvakarja a fejét benned azt jelenti, hogy alsóbbrangúnak tekint magánál és egyáltalán nem tisztel. Nem szabad neki hagyni.
Igen, a vakarózás az nekem sem tetszett, ott kicsit én is inkább a tiszteletlenséget véltem felfedezni. De amikor odajött, lehajolt és nekem, a hasamnak támasztotta szemből a homlokát, a fejét, azt nem tudtam mire vélni. Akkor nem vakarózott, nem mozgott, csak volt.
Egyébként lehet, hogy viszketett is csórikám, martak már a szúnyogok rendesen este 7 körül.
Pedig nagyon is a tiszteletlenség jele.
Csatlakozáskor nem ér hozzád a ló, hanem követ és elfogad a vezérének.
De ha beléd törli a fejét, vagy akár belép a személyes teredbe engedély nélkül az nagyon nagy tiszteletlenség. Ha engedélyt adsz rá akkor hozzád bújhat, de engedély nélkül nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!