Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Szerintetek vágtázzak a táborba?

Szerintetek vágtázzak a táborba?

Figyelt kérdés
Már egy fél éve vágtázok és elég jól megy. Szabadon megyek, még nem estem pedig ültem már ilyedős, bakolós lovon. Megyek majd táborba, de az egy másik lovardába lesz ahol nem tudják, hogy menyyire tudok lovagolni és lehet választani, hogy ügetsz vágtázol vagy csak sétálsz a lovaon. A lovardába ahova járok egyszerre 2en szoktunk vágtázni és elosztjuk a pályát, de tavaly már voltam a táborba és ott 10-12 ló egyszerre vágtázik. Nem volt semmi baleset vagy ilyesmi csak félek, hogy mondjuk egy olyan lóra fogok ülni akit nehéz visszafogni és belemegyünk a másik segggébe. De az ülésem stabil csak a helyzet kicsit kevésbé megszokott lenne. Szerintetek vágtázzak vagy ne? Biztonságban érzem magam vágta közben is meg szeretnék is vágtázni.

2021. jún. 16. 22:36
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, szerintem fogok vágtázni, és ha nagyon nemmegy max következő lovagláson már nem. 10es ahova én járok lovagolni ott csak bejárós tábor van és még így is 10ezer forinttal drágább mint ahova megyek és ottalvós.Az egyik ismerősöm ajánlotta és tényleg nagyon jó volt, ezért megyek idén is
2021. jún. 20. 10:56
 12/12 anonim ***** válasza:
Hát, figyelj. Az a jó lovarda, ahol nem a lovas dönti el, hogy vágtázzon vagy sem. Az edzőnek kéne felmérnie, hogy lovagolsz, futószáron megnézni a vágtádat, majd eldöntenie, hogy vágtázhatsz szabadon, vagy sem. De ha biztos vagy az ülésedben, persze. Vágtázzál nyugodtan. De azzal is számolj, hogyha olyan lovat kapsz; bakolhat, ágaskodhat, nem akar beindulni vágtába, és még sok más.
2022. aug. 4. 12:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!