Mikor kezdenek vágtázni?
Amíg nem tud valaki kengyel nélkül és kengyellel is kapaszkodás nélkül futószáron helyes lábtartással stabilan ügetni, addig csak álom a vágta. Ha ez megy, akkor futószáron gyakoroljuk először kengyel nélkül, majd kengyellel is, és ha ez is megy kapaszkodás nélkül, akkor lehet próbálni szabadon is (ha már megy a ló irányítása lépés-ügetésben). A vágtabeugratást is futószáron tanítom vagy körkarámban.
Általában aki szabadon tanulja a vágtát a 90%-a a ló szájába kapaszkodik és ha visszaültetem futószárra, hogy akkor most szár nélkül nézzük meg a dolgot, akkor pattognak, mint a gumilabda meg látszik, hogy instabilak.
Van ahol olyan szöveget hallottam, hogy azért nem vágtáztatnak futószáron, mert az rossz a lónak. Hát nehogy már 18-20m-es körön való pár perces munkába beleszakadjon.... Főleg, hogy a nagykör feladat is kb akkora (tudom 20m , de pályamérettől függően +-2-3m bőven belefér). A másik kedvenc kifogásom, hogy azért nem vágtáztatnak futószáron, mert akkor bakol a ló, könyörgöm az ilyen akkor nem való iskolalónak, vagy az oktatónak kéne megtanítania rá, hogy közlekedjen normálisan lovas alatt futószáron, mindhárom jármódban.
4-es te hol okatatsz? Tudsz referenciát adni?
Szimpatikus amiket írsz. Csak érdekel, ha egyszer lesz pénzem lehet mennék hozzád tanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!