Hogyan érdemes megtanulni vágtázni? Melyik a nehezebb, a vágta vagy az ügetés? Melyik tempóban nagyobb az esély az esésre?
Menj el egy igényes lovardába, ahol következetesen, az alapoktól kezdve normálisan megtanítanak lovagolni.
Bármelyik tempóban ugyanakkora az esélye az esésnek. Én vágtából is estem már úgy, hogy kb azonnal talpon voltam, és szinte meg se ütöttem magam, és helyből-lépésből is estem már úgy, hogy gerinctörés gyanúval mentem az ügyeletre.
Meg attól függ, milyen ló: az enyémen egy haladó lovas is újrakeresi az egyensúlyát ügetésben is, de van olyan ló, akinél nem is érzed a különbséget a vágta és az ügetés között.
Hivatásos, vagy legalább hozzáértő mellett, eleinte futószáron kell ezeket megtanulni; tapasztaltabb, nyugodtabb lovakon, különben komolyan balesetek, egyéb bajok lehetnek! Szóval a szomszéd Pityókás Pisti igalovai nem éppen játszanak itt..
Először az alapokat futószáron kell elsajátítani, után jöhet szabadon is, de mindegyik időbe telik.
A lovardai tapasztalatokból beszélve, az ügetés a nehezebb, a ló mozgásának lekövetése nehezebb, mint vágtában. Az utóbbinál sokkal hamarabb és könnyebben ráérez az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!