Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Mennyi idő után tudnék megtanu...

Mennyi idő után tudnék megtanulni futószár nélkül vágtázni?

Figyelt kérdés
Most fogok elkezdeni lovagolni tanulni karantén végén és mindennap fogok menni(ja és jó oktatóm van mert karantén előtt egyszer voltam lovagolni).Így szerintetek mennyi idő alatt lehet megtanulni futószár nélkül vágtázni?

2021. márc. 15. 11:08
 1/8 anonim ***** válasza:
0%
fél év
2021. márc. 15. 11:10
 2/8 anonim ***** válasza:
51%

https://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__lovak__11022279-menn..

Ennek a válaszait olvasgasd el, jókat írtak!

2021. márc. 15. 13:07
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2021. márc. 15. 19:47
 4/8 anonim ***** válasza:
20%
Én futószár nélkül tanultam meg mert a fedelesben pont nem volt bent
2021. márc. 16. 07:36
 5/8 anonim ***** válasza:
18%
4 hónap
2021. márc. 16. 07:47
 6/8 anonim válasza:
49%

Attólfügg, hogy hogy megy a lovaglás, de leggyorsabb talán még fél év alatt is meglehet, ha ráérzel.

Én egyébként vágtázni csak futószáron voltam, de egyszer, amikor az egyik lovas befejezte a vágtát, és én kimentem a nagykörre, a ló automatikusan beugrott vágtába, és furcsa, de ment, szóval ez is egy módszer🤣

2021. márc. 23. 06:48
 7/8 anonim ***** válasza:
2es vagyok. Azért küldtem a linket, mert ott már kifejtettem: Nem mindegy milyen szinten akarod űzni. Attól még, mert rajta maradsz a lovon vágtában NEM azt jelenti, hogy tudsz vágtázni. Még akkor sem, ha stabil ülésed van és nem püfölöd a ló hátát. Mert az utóbbit fél év alatt el lehet sajátítani (nyilván ehhez olyan körülmények is kellenek, hogy kivitelezhető legyen, heti 3xi edzéssel nem valószínű hogy menni fog, de ki tudja, a jó edző és ló csodákra képes) . De az, hogy úgy vágtázz, hogy ezek után még befolyásod legyen a lóra, azt már sokkal több idő megtanulni, és a befolyásnak is vannak különböző szintje, nem azt jelenti hogy közben tudod irányítani a lovat jobbra-balra, kicsit gyorsabban vagy lassabban menjen. Azt is sokat kell gyakorolni, és ha te ezt hívod annak, hogy tudsz vágtázni, akkor fél-1 év alatt meg lehet tanulni. Én nem ezt hívom annak, de az már az én bajom.
2021. márc. 23. 08:28
 8/8 anonim ***** válasza:
Hogyha minden nap mész lovagolni ami elég sok de ha tehetném én is mennék :) akkor szerintem fél év alatt simán, főleg hogyha egyedül vagy az eddzővel és csak rád figyel
2021. máj. 24. 11:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!