Lovasok, mennyiért vennétek kobakot ha nem versenyeztek?
én olyan 20-30k között vettem az enyémet, a célnak megfelel, rajtam van és nem egy olyan tétel amit hetente kéne megvenni, mivel állíthatós így valószínű ha esetleg még nő a fejem (bár kétlem) akkor is jó lesz rám. Vigyázok rá. Eddig csak akkor cseréltem kobakot ha már nagyon ramaty volt a kinézete, szoval erre most vigyázok nagyon.
Covaliero kobakokat lesd meg szerintem szépek, nem az a dechatlon feeling, tehát nem ratyi kinézetű és viszonylag olcsó.
Személy szerint én inkább megveszem a drága kobakot mostmár, pedig nem versenyzem.
1 Igaz, hogy a legolcsóbb is megfelel a szabványnak és véd, de hallottam már olyat, hogy valakinek az olcsó kobakja (nem akarok márkát írni) pár hónap után darabokra tört a kezében, pedig nem esett benne meg semmi ilyesmi. Elvileg gyári hibás volt, de hát basszus, ilyet védőfelszerelésnél nem engedhet meg magának egy gyártó. Ha leesik benne, lószart sem védett volna.
2 Az olcsóbb kobakok (nekem) kevésbé kényelmesek, alig szellőznek és rondán állnak a fejemen, hamarabb látszik rajtuk a használat (kopás, ilyesmi). Ezt azt eredményezi, hogy nem szívesen veszem fel, sőt egy időben nem is hordtam egyáltalán. Ezzel szemben a drágább nyáron sem meleg, jól áll rajtam, észre sem veszem, nem nyom, ezáltal szívesebben felveszem és hordom minden nap.
Pl. a Casco-nak nagyon jó kobakjai vannak és 20-30.000től már megkapod a legolcsóbb modellt. Viszont minőségben fényévekre van a 10.000es “noname” kobakoktól.
(A drága kobak amúgy szerintem nem 30-40nél kezdődik, inkább 70-80felé. És még afelett vannak bőven a “luxus” márkák. Persze, mindenkinek mást jelent a drága.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!