Versenyezni 15 éves lóval?
Sziasztok, van egy 15 éves lovam, nagy a menőkéje, szokott lenni a faluban ügyességis és terepverseny is, szerintetek kipróbálhatnám vele? Vagy ennyi idősen inkább már ne vigyem? Valamint rövidebb távlovas verseny sok lenne neki?
Másik kérdés, van egy 3 éves magyar félvér a lovardában, lehetőségem adódott rajta is lovagolni/foglalkozni vele(mivel gazdája nem mindig ér rá és jóban vagyok vele, így felestartásban tartjuk, félig enyém a ló) Elég lusta lovacska, meg néha makacs is, neki még korai lenne esetleg a versenyzés? Még várjunk vele?
Ne foglalkozz a 3 évessel semmiképpen! Ez egy csikó. Nem makacs, csak még nem tud semmit. Nem értesz hozzá, csak el fogod rontani és a gazdája is haragudni fog rád ha ért picit is hozzá.. ha értene mondjuk nem engedné hogy foglalkozz vele.
Ha a 15 éves ló jó állapotban, kondiban van, akkor azzal még simán mehetsz, de ne úgy mint a hülye, mindig figyelj rá hogy ne csavard meg a fordulókban, ne gyorsaságra menj, hanem precizitásra.
A 15 évessel kis ügyességire simán, de legyél vele türelmes, ha sose járt még versenyszférában. A távlovas versenyekhez komoly felkészülés kell lovas és ló részéről is. Oda azért kérném egy állatorvosi véleményt is, hogy milyen állapotban van a ló (lábai, stb). Ennyi idősen még nem öreg, de ha rosszabb helyeken is járt akkor simán lehet, hogy már “le van amortizálódva”.
A csikót hagyjad. 3 évesen még semmi dolga a versenyen és labdába se rúghat. Neki még az a dolga, hogy tanuljon, maradjatok az edzéseknél. (Bár én 4 éves korig nem ülök még csikóra, csak szoktató jelleggel, de ez már más tészta.)
Egyébként egyetértek az előttem szólóval. Simán lehet, hogy az edződ sem ért egy csikóhoz (Magyarországon ez a gyakori sajnos) és a makacsság általában a lovas hibája, csak nem veszi észre, mert még képzetlen hozzá (ami nyilván nem a te hibád, de akkor nem vállalnék be csikót).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!