A 12 éves lányom lóbolond, vehetek neki lovat?
A lovak tartásához nagyon kell érteni és nagyon költséges.
Nem elég neki, hogy eljár lovagolni? Ha majd idősebb lesz, szerintem akkor gondolkozzatok el a vásárláson, miután már tájékozottak lesztek a témában.
milyen lakásban éltek?
panel vagy kertes ház?
A ló, lovaglás, stb. enyhénszólva kib*szottdrága mulatság. Lehetséges, hogy ki fogja nőni, meg fogja unni.
Második, nagyon jó :D
Szia,
én járok lovagolni és Bp-i vagyok. A bértartás a lovardába ha minden igaz 40-45 ezer/hó. A kovács és a állatorvos is plusz költség. Sajnos nem olcsó. Én is szívesen tartanék sajátot, de nagyon sok pénz.
Szia!
A lótartás elég borsos. Én egy Budapest melletti, nem túl puccos lovardába járok Csömörre, itt a bértartás 45.000 Ft/hó, ez viszonylag átlagosnak vagy akár olcsóbbnak is nevezhető. A lovat 6hetente körmölni kell, ez 5-10ezer Ft körül van, erre jönnek még az állatorvosi költségek, jó esetben csak a kötelező oltások, de ha beteg lesz a ló az állatorvosi ellátás díja nem kevés. Plusz költeni kell esetleg táplálékkiegészítőkre, felszerelésre. Ha a lányod oktatást is akar, akkor ennek is van óradíja (nálunk 1000-3000 Ft/óra a lóval rendelkező lovasok oktatási díja, attól függ milyen edzés).
A közelben lévő kicsit puccosabb lovarda, ahol van fedeles is 60.000 Ft-ért vállal bértartást. Lehet előszőr érdemesebb lenne egy felestartásba belevágnotok, vagy vannak olyan helyek, ahol van lóbérlési lehetőség, ez talán még olcsóbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!