Kezdőoldal » Állatok » Lovak » A 12 éves lányom lóbolond,...

A 12 éves lányom lóbolond, vehetek neki lovat?

Figyelt kérdés
Mennyibe kerülnek majd a kölcségvetések egy olcsó lóval együtt,Budapesten élünk, tudtok olcsó bértartást?
2010. aug. 10. 15:18
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
85%

A lovak tartásához nagyon kell érteni és nagyon költséges.

Nem elég neki, hogy eljár lovagolni? Ha majd idősebb lesz, szerintem akkor gondolkozzatok el a vásárláson, miután már tájékozottak lesztek a témában.

2010. aug. 10. 15:21
 2/24 anonim ***** válasza:
38%
Vegyél egy lókolbászt, miután megette mond meg neki mi volt az. Hamar átértékeli a dolgot.
2010. aug. 10. 15:21
 3/24 Bozsikrisz ***** válasza:
41%
Egyáltalán nem értek a lovakhoz, de szerintem bőven 1-2 milla körül van.
2010. aug. 10. 15:25
 4/24 anonim ***** válasza:
87%
szerintem kezdjétek úgy hogy a közeli lovardában hátha van lehetőség "örökbefogadni" mint az állatkertben, hogy x összeggel támogatjátok, ha nem magán ló, hanem a lovardáé, ő rendzseresen kijár lovagolni meg gondozni, és később lehet venni egyet, ha komolyan foglalkozik vele.
2010. aug. 10. 15:26
 5/24 anonim válasza:
0%

milyen lakásban éltek?

panel vagy kertes ház?

2010. aug. 10. 15:27
 6/24 anonim ***** válasza:
80%

A ló, lovaglás, stb. enyhénszólva kib*szottdrága mulatság. Lehetséges, hogy ki fogja nőni, meg fogja unni.

Második, nagyon jó :D

2010. aug. 10. 15:27
 7/24 anonim válasza:
32%
a lókolbászos az tényleg jó:)
2010. aug. 10. 15:31
 8/24 anonim ***** válasza:
100%

Szia,

én járok lovagolni és Bp-i vagyok. A bértartás a lovardába ha minden igaz 40-45 ezer/hó. A kovács és a állatorvos is plusz költség. Sajnos nem olcsó. Én is szívesen tartanék sajátot, de nagyon sok pénz.

2010. aug. 10. 15:32
 9/24 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

A lótartás elég borsos. Én egy Budapest melletti, nem túl puccos lovardába járok Csömörre, itt a bértartás 45.000 Ft/hó, ez viszonylag átlagosnak vagy akár olcsóbbnak is nevezhető. A lovat 6hetente körmölni kell, ez 5-10ezer Ft körül van, erre jönnek még az állatorvosi költségek, jó esetben csak a kötelező oltások, de ha beteg lesz a ló az állatorvosi ellátás díja nem kevés. Plusz költeni kell esetleg táplálékkiegészítőkre, felszerelésre. Ha a lányod oktatást is akar, akkor ennek is van óradíja (nálunk 1000-3000 Ft/óra a lóval rendelkező lovasok oktatási díja, attól függ milyen edzés).

A közelben lévő kicsit puccosabb lovarda, ahol van fedeles is 60.000 Ft-ért vállal bértartást. Lehet előszőr érdemesebb lenne egy felestartásba belevágnotok, vagy vannak olyan helyek, ahol van lóbérlési lehetőség, ez talán még olcsóbb.

2010. aug. 10. 15:33
 10/24 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem csak akkor vegyen lovat, ha elég felelősséget érez a lányában, hogy gondozni fogja, rendszeresen kijár majd hozzá a lovardába (ha bértartásban lesz). Ha az ember lovat akar venni, nem érdemes úgy hozzáállni, hogy olcsó legyen a ló és a bértartás is, mert abból nem lesz semmi jó. Mindenképpen győzdjenek meg róla, hogy valóban tudja-e a ló azokat a dolgokat, amelyeket a gazda álít róla (gyereg alatt szépen megy, nyugodt természetű). Ami a bértartást illeti, kevés olyan lovarda van ahol tényleg megfelelően bánnak a lovakkal és még az ára is elfogadható, de ha sokat keresgél biztosan fog találni valami hasonlót.
2010. aug. 10. 15:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!