Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Miket adjak neki az abrakhoz...

Miket adjak neki az abrakhoz keverve?

Figyelt kérdés
Van egy 6 éves haflingim, napi munkában van, ugró edzése is szokott lenni hetente, jelenleg zabot etetek vele, egy evőkanál mézzel. Szeretnék többféle vitamint adni neki, főleg így a télre, szerintetek mit érdemes adni neki az abrakkal és milyen mennyiségben? Lenmagot is szeretnék neki adni, de azt szárazon egy kis maréknyit a vizezett zabhoz keverve szabad?(olvastam régebben hogy mérgező is lehet ha nem jól etetjük) Hallottam azt is hogy olajat etetnek a lóval, de ebből is mennyit és milyen olajat lehet neki adni illetve miért jó? Köszönöm ha írtok még hogy miket érdemes abrakhoz keverve adni neki:)
2020. okt. 18. 10:39
 1/8 anonim ***** válasza:
53%
Sokan nem tartják fontosnak a táplálékhoz adott kiegészítőket, holott jelenleg talán ez a kérdés lenne a legfontosabb.
2020. okt. 18. 11:02
 2/8 A kérdező kommentje:
Oké, de akkor mit adjak neki?
2020. okt. 18. 11:27
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Vitamin helyett én inkább a fitocavallo termékein gondolkodnék, mert így télen pláne hiányzik a lovaknak a természetben összeszedhető sokféle fű meg növény. Ott is van immunerősítő, emésztést segítő, patára való, köhécselős stb keverék, nézelődj :) Te ismered a lovadat (de segítenek is választani, ha kéred).

Olajat mi sima napraforgó- vagy kukoricaolajat szoktunk adni, napi 2*0,5 decit, egyrészt belül megolajozza a beleket (ugye ilyenkor hajlamosak kevesebbet inni, így kisebb az esély, hogy valahol megakad a történet), másrészt pedig a nagyobb hőtermelés ellenére segít formában tartani őket.

A lenmagot meg nem szabad szárazon adni, csak forrázva, sokat várva. Ha nincs vele tapasztalatod, inkább lenmagolajat adj (főleg ha bértartásban van, nem minden lovásznak van ehhez türelme..)

2020. okt. 18. 15:51
 4/8 A kérdező kommentje:
És az állóképesség fejlesztéséhez tud valaki valamit ami bevált? Én erre ezt néztem: [link]
2020. okt. 18. 20:49
 5/8 anonim ***** válasza:
Ez olyasmi, mint az élőflórás joghurt neked... Ártani nem árt, de az állóképességen nem javít. Arra egy öreg edzőtől hallottam régen az alábbit: heti kétszer, normál edzés után (nem egymás utáni napokon) 5 perc vágta egyik kézen 300 m/min sebességgel, egy perc sétával menj át a másik kézre, ott is 5 perc. Két héten át ezt, tehát összesen 4 alkalommal. Utána 4*6 perc, 7,8.. egészen 2*10 percig. Időbe telik, de a lovad a végén nem fog meglepődni 20 perc folyamatos vágtától. Még egyszer: ezt nem lehet gyorsabban! Adj időt a lónak, hogy hozzászokjon a terheléshez!
2020. okt. 19. 09:47
 6/8 anonim ***** válasza:
77%
Vannak sportlótápok, lóműzlik, azon a tájékon néznék szét állóképesség növelés ügyben, illetve azok vitaminozva is vannak. Illetve ahogy előttem írták a jólfelépített edzéstervet nem helyettesíti semmi.
2020. okt. 19. 10:00
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat, az almaecetet és a fokhagymaport is néztem hogy jó lehet, azt milyen mennyiségben kell etetni?
2020. okt. 19. 22:38
 8/8 anonim ***** válasza:
Fokhagymát mi l egy evőkanállal adtunk reggelire meg vacsorára. Olaj 1 dl, de jobb ha találmány szotyit adsz, az az ízületeket jó, abból is egy marék reggelire vacsira mehet. Zabot is roppantva add neki.
2020. okt. 19. 23:09

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!